Idan Artikel 15.05.2006

Idræt i kirkerne

Mange kirker står halvtomme hen. En konference i København rejser nu debat om brugen af kirkerum til bl.a. idræt og fitness.

Skrevet af: Søren Bang

Kan kirker, der er blevet overflødige, bruges til helt nye formål som f.eks. idræt og fitness? Og hvordan kan en ombygning udføres i respekt for det oprindelige kirkerum?

Det er et par af de gennemgående spørgsmål på konferencen ’Nyt liv i kirkerne?’, som Center for Idræt og Arkitektur under Kunstakademiets Arkitektskole og Kirkefondet afholder den 1. juni på Charlottenborg i København.

De to arrangører ønsker at kvalificere diskussionen om de arkitektoniske aspekter ved omformning eller konvertering af kirkerum. Baggrunden er, at antallet af kirker i Danmark i dag overstiger det reelle behov.

Under konferencen vil der bl.a. blive vist eksempler på, hvordan kirkebygninger i Holland, Skotland, Tyskland, Østrig, Danmark og England er konverteret til boliger, idrætssale, diskoteker, kontorer, butikker og fitnesscentre. Dertil kommer workshops og idéudveksling.

Blandt dagens oplægsholdere er René Kural og Bettina Lamm fra Center for Idræt og Arkitektur, biskop Erik Norman Svendsen, Matthew Lloyd Architects fra London samt Lokale og Anlægsfonden.

Visionen er, at konferencen vil munde ud i en idékonkurrence om konvertering af en kirkebygning i København til nye formål.