Idan Artikel 14.03.2013

Idræt i Københavns udsatte områder

Barrierer og muligheder for idrættens foreningsliv i udsatte byområder i København er på dagsordenen, når Nørrebro Idrætsråd og Institut for Idræt og Ernæring holder konference.

Skrevet af: Ditte Toft

Andelen af idrætsaktive i foreninger er lavere i udsatte by- og boligområder, viser forskellige undersøgelser. Det gælder også områder i København, og onsdag den 3. april sætter Nørrebro Idrætsråd og Institut for Idræt og Ernæring fokus på de barrierer, der kan være for, at beboerne i de udsatte byområder ikke er idrætsaktive i foreninger, og hvad der kan gøres fremadrettet for at ændre på dette. En række forskellige oplægsholdere giver forskellige perspektiver på problemstillingerne, der omhandler foreningsdeltagelse og idræt i udsatte byområder:

  • Charlotte Østergaard fra Københavns Universitet belyser, hvad der kræves af foreninger, hvis de i større udstrækning vil rumme en bredere målgruppe af børn og unge fra udsatte områder.
  • Bjarne Ibsen fra Syddansk Universitet præsenterer resultaterne af en stor undersøgelse af idræt i udsatte boligområder – herunder Aldersro-kvarteret på Nørrebro. 
  • Claus Thomasbjerg fra SF Århus fortæller om Aarhus Kommunes baggrund for at flytte ressourcer fra projektbaseret idræt til drift af foreninger og klubber.

Konferencen afsluttes med et oplæg fra Nørrebro Idrætsråd om idrætsforeningernes arbejde på Nørrebro, som efterfølges af en paneldebat. Konferencen finder sted på H.C. Ørsteds Instituttet, Universitetsparken 5, 2100 København Ø. den 3. april kl. 9-15. Deltagelse i konferencen er gratis, men der pålægges et gebyr ved udeblivelse uden afbud. Tilmelding skal ske senest den 27. marts.