Idan Artikel 02.01.2006

Idrætshistorikere skærper profilen

Dansk Idrætshistorisk Forening satser henover vinteren på en række udadvendte aktiviteter. På programmet står bl.a. to årbogsudgivelser og et idrætshistorisk seminar.

Skrevet af: Søren Bang

Efter en mere stille periode er ’Dansk Idrætshistorisk Forening – Krop og Kultur’ klar til en udadvendt satsning henover vinteren.

Den 6. februar er foreningen arrangør af seminaret ’Stemmer om idrætshistorie, krop og køn’, der samler seks danske og udenlandske foredragsholdere. De vil både gøre status på det idrætshistoriske arbejde herhjemme og behandle emner med relation til kropskultur og køn, som også er en del af foreningens arbejdsfelt.

Seminaret er arrangeret i samarbejde med Institut for Idræt på Københavns Universitet og dedikeret lektor Else Trangbæk, der fylder 60 år og i øvrigt tog initiativ til at stifte den idrætshistoriske forening i 1984. Selve seminaret afholdes fra klokken 13-17 efterfulgt af en reception for Else Trangbæk.

To årbøger på trapperne

 Foreningens vigtigste aktivitet er udgivelsen af Idrætshistorisk Årbog, til februar udkommer ekstraordinært to årbøger på samme tid.

Idrætshistorisk Årbog 2005 sætter under titlen ’Digitale bevægelser’ fokus på, hvordan digitale medier kan være med til at bevare og formidle den del af kulturarven, som udspringer af idrættens historie. Det sker i ni artikler.

Idrætshistorisk Årbog 2006 har titlen ’Kvinder, køn og krop’. Den indeholder 11 historiske og kulturanalytiske artikler og essays om kvinder og idræt.

Endelig åbner foreningen sin egen hjemmeside på adressen www.idraetshistorie.dk. Det forventes at ske omkring udgivelsen af de to årbøger.