Idan Artikel 05.04.2017

Idrætten får sin egen innovationsdag

Idan og en række partnere inviterer den 9. oktober til ’Idan Sports Innovation Day 2017’ i GAME Streetmekka i København. Sæt kryds i kalenderen allerede nu.

Skrevet af: Martin Hedal

Idrættens Analyseinstitut, Idan, inviterer i samarbejde med en række partnere fra den danske og internationale idrætssektor til det første danske arrangement med dedikeret fokus på innovation i idræt, Idan Sports Innovation Day 2017.

Arrangementet finder sted den 9. oktober 2017 i uformelle, men inspirerende rammer hos GAME Streetmekka på Vesterbro i København, hvor faciliteterne giver perfekte forhold for en attraktiv og dynamisk event.

Gå direkte til arrangementets eventside

Arrangementet har en international dimension og henvender sig både til danske og udenlandske aktører, der har interesse i nytænkning i idrætten. Ambitionen er, at deltagerne i løbet af dagen får relevante kontakter og masser af inspiration og indtryk med hjem fra et område med store forandringer og perspektiver for fremtiden.

Ringe i vandet

Dagens formål er todelt. Dels skal den sprede ringe i vandet i forhold til at tænke innovation ind i idrætssektoren, og dels skal den skabe fundamentet for fremtidige koordinerede indsatser på området. Idan Sports Innovation Day 2017 kommer til at adskille sig fra en klassisk konference og får i højere grad form af en kombineret festival- og messedag med rum for kreativitet, refleksion og netværk.

"Vi følger innovation og iværksætteri i idrætten tæt i forskellige sammenhænge og oplever i disse år, at ildsjæle, iværksættere og innovatører såvel i den kommercielle sektor som i foreningslivet skaber forandring i idrætten. Idan Sports Innovation Day vil synliggøre nogle af de forandringer, vi står midt i, og samtidig skabe et link mellem virksomheder, organisationer, investorer, iværksættere, frivillige ildsjæle osv. Vi vil sætte innovation og iværksætteri i idrætssektoren langt mere på dagsordenen og belyse de tværgående potentialer med dette og forskellige andre tiltag i den kommende tid," siger direktør i Idan, Henrik H. Brandt.

Konkret vil Idan Sports Innovation Day indeholde netværks- og matchmaking-aktiviteter, korte pitch-præsentationer, oplæg om overordnede tendenser i sport, teknologi og organisationsudvikling, udstilling af konkrete produkter og services samt et område til leg og bevægelse, test af ideer, præsentation af ny teknologi osv.

Mødested for mange aktører

Innovationsdagen er en aktivitet i regi af ’Idan Forum – Idrætssektorens Udviklingsforum’, der blev dannet i 2015. Forummet består p.t. af ca. 60 medlemmer fra den brede idrætssektor.

"Mødet i forummet mellem kommuner, iværksættere, idrætsorganisationer, eventorganisationer, idrætsfaciliteter, højskoler, konsulenter, foreninger, fabrikanter m.fl. skaber en dynamik, som vi vil overføre til og forstørre den 9. oktober," forklarer projektleder for Idan Forum Martin Hedal.

Innovationsdagen vil derfor rumme et bredt udvalg af innovatører i idrætten lige fra den eksperimenterende forening til den højteknologiske virksomhed – og fra motion og sundhed til eliteidræt.

Stærke partnere

Det har været vigtigt for Idan at have opbakning til initiativet fra en række stærke partnere. Nedenstående bidrager på forskellig vis til dagen, men flere kommer til de kommende uger. Måske din organisation? Kontakt gerne projektleder Martin Hedal, hvis du er interesseret i at blive en del af Idan Sports Innovation Day 2017 den 9. oktober. 

Partnerlogoer Innovationsdag 

Mere info

 
 
Idan Sports Innovation Day 2017 er en international begivenhed, og alle oplæg er på engelsk. Deltagergebyret bliver 20 euro/150 kr. (ekskl. moms) pr. person. Læs mere på sportsinnovationday.dk