Idan Artikel 28.01.2019

Idrætten får sin egen scene på Folkemødet

Idrættens Analyseinstitut er sammen med en bred vifte af aktører gået sammen om at sætte idrætten til debat på årets Folkemøde med en scene dedikeret til debat og aktivitet.

Skrevet af: Redaktionen

Idrætten kommer til at spille en større rolle på Folkemødet i Allinge på Bornholm, som i år kan præsentere ’Idrættens Scene’. 

Her vil en lang række organisationer i samarbejde med organisationen bag Folkemødet og kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese skabe en scene, hvor idrættens muligheder og udfordringer kommer til debat.

“Stort set alle danskere er eller har været en del af idrætten. Derfor er det naturligt at Folkemødet også omfavner debatter og aktiviteter på dette område. Der venter en masse spændende meningsudvekslinger – og en masse rigtigt underholdende aktiviteter på sportspladsen foran scenen,” siger seniorrådgiver Morten Crone Sejersbøl fra Geelmuyden Kiese i en pressemeddelelse.

Idrættens Analyseinstitut er med i projektet sammen med bl.a. Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI, Dansk Firmaidrætsforbund, Team Danmark, Antidoping Danmark, Sport Event Denmark, Lokale og Anlægsfonden, TrygFonden og GAME.

Idan har igennem flere år været til stede på Folkemødet med egne arrangementer og som deltager i andres debatter. Analyse- og forskningsleder Maja Pilgaard håber, at Idans deltagelse på Idrættens Scene kan være med til at sikre en bred debat.

”Idan deltager på Idrættens Scene, fordi vi gerne vil tilføre idrætsdebatten uafhængige, vidensbaserede og kritiske vinkler. Vi vil bidrage med helikopterperspektivet og håber at kunne nuancere debatterne om, hvordan vi kan udvikle idrætsområdet bredt set.”

Idrættens Scene åbner 13. juni 2019 på området kaldet Kæmpestranden og vil både være ramme om debatter og idrætsaktiviteter. Desuden bliver der tilknyttet et ‘klubhus’, hvor partnerne og Folkemødets gæster kan mødes.

Læs mere 

Læs mere om Idrættens Scene på Geelmuyden Kieses hjemmeside.