Idan Vifo Artikel 09.01.2023

Idrættens Analyseinstitut laver intern rokade og ansætter ny analytiker

Instituttet byder velkommen til en ny analytiker i Play the Game, mens Idrættens Analyseinstitut forlænger samarbejdet med to velkendte ansigter.

Skrevet af: Redaktionen

Det nye år byder på en lille rokade på medarbejdersiden i instituttet. Play the Game har netop budt velkommen til en ny analytiker, mens Idrættens Analyseinstitut (Idan) har forlænget samarbejdet med to velkendte ansigter.

Christian Le Coq er ny analytiker i Play the Game og skal bidrage til at styrke det analytiske grundlag for arbejdet med at fremme god governance, demokrati, åbenhed og ytringsfrihed i international idræt og sport.

Christian har en bachelor i International Business & Politics fra CBS og en kandidat i Human Security fra Aarhus Universitet. Han har tidligere været ansat hos Region Midtjylland, i Klimaministeriet samt været i praktik på den danske ambassade i Etiopien.

Christian kommer i første omgang til at deltage i analyseprojekter om den europæiske sportsmodel, magtpositioner i international sport og bidrage til arbejdet med at lave et grundlag for et internationalt anti-korruptionsagentur inden for sport.

”Christian har en spændende uddannelsesmæssig baggrund med kobling af økonomi og kvantitative metoder på den ene side samt magt, politik og internationalt arbejde på den anden. Christian komplementerer de andre i vores Play the Game-team og vil dagligt kunne bidrage med nye analytiske vinkler, som kan medvirke til at give perspektiver på nogle af sportens skyggesider,” siger Troels Rasmussen, direktør for instituttet.

Analytiker i Idan, Niels Anton Toftgård, er fra 1. januar 2023 blevet fastansat på instituttet efter at have været barselsvikar i en periode. Han er kandidat i uddannelsesvidenskab fra Aarhus Universitet, har derudover læst idræt og matematik og været ansat som junioranalytiker på instituttet i fire år.

Han kommer blandt andet til at arbejde med en opdatering af Facilitetsdatabasen, som Idan driver i samarbejde med Lokale og Anlægsfonden, og et projekt om lederuddannelserne i de uniformerede korps.

”Niels Anton har allerede bidraget til en lang række af analyser i Videncenter for Folkeoplysning, Idan og Play the Game. Han er en god projektleder, der arbejder selvstændigt med projekterne og er proaktiv i sin tilgang. Derfor er vi glade for, at det er muligt at fastansætte ham,” siger Troels Rasmussen.

Frederik Petersen afløser Steffen Rask

Samtidig er Frederik Jes Petersen ansat i en midlertidig stilling fra 1. februar 2023 til 31. januar 2024. Frederik har en kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet og har i sin studietid været ansat som junioranalytiker på instituttet. Frederik kommer blandt andet til at arbejde med undersøgelsen af danskernes motions- og sportsvaner.

”Frederik har netop færdiggjort sin uddannelse og kan nu fokusere 100 procent på analysearbejdet, hvor han særligt får opgaver knyttet til undersøgelsen af danskernes motions- og sportsvaner,” siger Troels Rasmussen.

Arbejdet med at videreudvikle på de kommende års analyser er gået i gang og ledes af chefanalytiker Maja Pilgaard, men Frederik får en central rolle i det daglige analysearbejde, fortæller Troels Rasmussen.

Frederik skal afløse senioranalytiker Steffen Rask, der efter syv år i Idan har valgt at søge nye udfordringer ved Københavns Politi i Sektionen for Styring.

”Steffen er en vellidt medarbejder, som især har bidraget til at videreudvikle undersøgelserne af danskernes motions- og sportsvaner, som fortsat er centrale for at forstå udviklingen og tendenserne i idrætsdeltagelsen i Danmark. Han har desuden medvirket i en bred vifte af analyseprojekter i landets kommuner og været en efterspurgt oplægsholder. Vi er kede af, at Steffen forlader os, men vi sender ham til København med de allerbedste tanker og stor tak for indsatsen,” siger Troels Rasmussen.

Find kontaktoplysninger her

Kvinde ved computer
Kontakt