Idan Artikel 04.02.2021

Idrættens Analyseinstitut skal have ny direktør

Jakob Rathlev fratræder sin stilling som direktør i Idrættens Analyseinstitut pr. 1. marts 2021 og vender tilbage til uddannelsessektoren.

Skrevet af: Redaktionen

Efter to år som direktør i Idrættens Analyseinstitut (Idan), som også omfatter Videncenter for Folkeoplysning (Vifo) og Play the Game, skifter Jakob Rathlev tilbage til uddannelsessektoren, når han fra 1. marts 2021 skal være prorektor for Erhvervsakademi Aarhus.

”Vi er kede af at skulle sige farvel til Jakob, men vi glæder os samtidig over, at han efterlader en institution der i det sidste par år er blevet moderniseret og trimmet, så vi i dag har en sund økonomi og en godt belagt ordrebog. Det er i høj grad Jakobs fortjeneste, og det vil vi sige ham stor tak for,” siger Carl Holst, bestyrelsesformand i Idan.

Da Jakob Rathlev tiltrådte som direktør hos Idan 1. januar 2019, var instituttet udfordret af udflytning og en presset økonomi og skulle sammen med en ny bestyrelse straks i gang med at lave ny strategi.

”Det har været en spændende rejse, hvor instituttet har udviklet sig både fagligt, strategisk, administrativt og i måden at spille sammen med sin omverden på. Jeg vil gerne sige stor tak til de mange engagerede og dygtige mennesker både på instituttet og i resten af idrættens og folkeoplysningens verden,” siger Jakob Rathlev.

Instituttets bestyrelse har igangsat processen med at finde en ny direktør, som forventes at kunne tiltræde 1. juni 2021. Indtil da vil den nuværende ledelse, bestående af Jens Sejer Andersen, Rasmus K. Storm og Henriette Bjerrum agere kollektiv ledelse med førstnævnte som konstitueret direktør.