Idan Artikel 10.06.2008

Idrættens hitliste går i luften

Mandag den 16. juni kl. 13.00 offentliggøres den hidtil mest omfattende undersøgelse af danskernes motions- og sportsvaner.

Skrevet af: Redaktionen
  • Dominerer ungdommen stadig idrætsbilledet?
  • Fastholder fodbold positionen som nationalsport?
  • Er golf stadig mest for de rige?
  • Passer det, at foreningsidrætten er i krise?
  • Er skoven, haven eller sportshallen Danmarks største idrætsplads?
  • Er det børnenes skyld, hvis far og mor stopper med idræt?

Der er næsten ingen grænser for, hvad man kan udlede af væsentlige tendenser og vigtige idrætspolitiske pejlemærker i de tal, som Idrættens Analyseinstitut på vegne af en række interessenter offentliggør mandag den 16. juni klokken 13.00 efter den hidtil mest omfattende undersøgelse af danskernes motions- og sportsvaner.Over 4.000 voksne og næsten 2.000 børn har deltaget i undersøgelsen, der viser de store udviklingslinjer i danskernes motions- og sportsvaner siden 1964 og samtidig opfanger de aktuelle tendenser i danskernes foretrukne fritidsbeskæftigelse.Undersøgelsen viser ikke kun ’hitlisten’ over de mest populære idrætsaktiviteter for børn og voksne. Den gør det også muligt at analysere sig frem til interessante sammenhænge mellem valg eller fravalg af idræt i forhold til eksempelvis organiseringsform, facilitetsudbud, indkomstforhold, uddannelse, familieforhold eller geografiske forhold. Dermed bliver ’Danskernes motions- og sportsvaner’ et væsentligt redskab for idrætsorganisationer og myndigheder i forhold til fremtidens idræts- og bevægelsespolitik.

Bredt samarbejde bag undersøgelsen

Undersøgelsen ’Danskernes motions- og sportsvaner 2007’ er koordineret af Idrættens Analyseinstitut på vegne af Lokale- og Anlægsfonden, Danmarks Idræts-Forbund, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, Kulturministeriet, Dansk Firmaidrætsforbund, Friluftsrådet, Team Danmark og Kulturministeriets Udvalg for Idrætsforskning.

På mødet den 16. juni gennemgår analytiker Maja Pilgaard fra Idrættens Analyseinstitut de væsentligste tendenser, hvorefter repræsentanter for de øvrige interessenter giver deres bud på konsekvenserne af et idrætsbillede i hastig udvikling. Der bliver rig lejlighed til at stille uddybende spørgsmål for medier og andre interesserede.Mødet finder sted på Kanonbådsvej 12 A på Holmen i København. Deltagelse i arrangementet er gratis. Send venligst en forhåndstilmelding pr. mail (opgiv navn og organisation) til idan@idan.dk.