Idan Artikel 12.09.2017

Idrættens innovationsdag skal matche eksperter med innovatører

Matchmaking og netværksaktiviteter er i højsædet 9. oktober på Idan Sports Innovation Day. En måned op til innovationsdagen varmer danske iværksættere og hollandske Sport eXperience op med acceleratorforløb.

Skrevet af: Martin Hedal

Idan Sports Innovation Day 2017 er hverken en konference eller et seminar. Det er Idrættens Analyseinstituts bud på at skabe en unik endagsfestival udelukkende med fokus på innovation for idrættens mange aktører.

Idan Sports Innovation Day 2017 nyder stor opbakning fra 20 meget forskellige partnere og 500 deltagere. Lysten er stor til at mødes og sætte fokus på innovation i idrætten på tværs af idrætsorganisationer, iværksættere, teknologivirksomheder, forretningsudviklere, konsulenter m.fl.

Hovedformålet for innovationsdagen er at sprede positive ringe i vandet for innovation i idrætten i Danmark – både med og uden brug af moderne teknologi. Det er arrangøren Idrættens Analyseinstituts (Idan) erfaring, at det fysiske møde mellem innovative aktører er afgørende for effektivt at dele erfaringer og ideer samt skabe varige og vigtige samarbejdsrelationer.  

Hold møder med eksperter

Netop mødet mellem innovatører og eksperter er derfor meget centralt for Idan Sports Innovation Day. Eksempelvis er to timer dedikeret til at besøge stande, tale med hinanden og være kreative sammen. Det gælder dog også i struktureret form om eftermiddagen, hvor erfarne matchmaking-eksperter fra medicobranchen, MedTech Innovation, sætter en række møder op på tværs af konferencens mange deltagere. Det sker i samarbejde med bl.a. Væksthus Hovedstadsregionen, som er gået offensivt ind i innovationsdagen som partner:

”Væksthus Hovedstadsregionen ser frem til at være en aktiv medspiller på ’Idan Sports Innovation Day 2017’. Der sker utroligt meget inden for iværksætteri og nytænkning på idrætsområdet – og det er vores forventning, at nye innovative løsninger vil bidrage positivt til en forbedring af danskernes sundhed,” siger projektchef i Væksthus Hovedstadsregionen Gunhild Sander Garsdal.

”Samtidig er det et område, som har stort vækstpotentiale til at skabe nye arbejdspladser og nye eksportmuligheder. Vi glæder os til at møde de mange iværksættere og opnå større viden om området – især ser vi frem til matchmaking-sessionen, hvor vi vil give iværksætterne sparring og dele ud af vores viden om virksomhedsopstart og forretningsudvikling,” siger hun.

Acceleratorforløb i fuld gang

Som opvarmning til innovationsdagen den 9. oktober har hollandske eksperter i acceleratorforløb for sportsrelaterede iværksættere fem danske virksomheder igennem et intensivt udviklingsprogram med fokus på bl.a strategi, produktudvikling og markedsføring. Forløbet leder op til en finale, hvor virksomhederne på Idan Sports Innovation Day ’pitcher’ deres produkt eller virksomhed i et ultrakort oplæg på nogle få minutter.

Idan er samarbejdspartner for acceleratorforløbet. Samarbejdet med hollænderne er samtidig et vidnesbyrd om, at innovationsdagen den 9. oktober ikke blot har fokus på vores egen andedam. Det er et internationalt arrangement – bl.a. med et ’Dutch Corner’ med hollandske udstillere. 

”Innovationsdagen har bevidst et internationalt snit, og vi har også tyvstjålet gode ideer og erfaringer fra lignende internationale arrangementer som Medico Bazar arrangeret af MedTech Innovation og Sport Business Day, som Sport eXperience står bag,” forklarer projektleder for ’Idan Sports Innovation Day’ Daniel Hayman.

Artiklen er også bragt på TechTruster 

Læs mere

 
 
Mere information om konferencen på www.sportsinnovationday.com og Facebook