Idan Artikel 01.04.2006

Indsats mod overvægtige børn

Kulturministeriet og Socialministeriet er klar til at støtte nye idrætprojekter for overvægtige børn.

Skrevet af: Søren Bang

En bred offentlig satsning på idræt for overvægtige børn skal være med til at øge børnenes trivsel, bevægelsesglæde og sociale netværk.

Kulturministeriet og Socialministeriets vil frem til 2008 bevilige midler fra puljen 'Idræt for vanskeligt stillede børn', der er på i alt 40 millioner kroner. Satsningen skal ses i forlængelse af de initiativer om idræt efter skoletid, der har kørt de seneste år.

"Vi vil med projekterne give tilbud til de overvægtige børn og unge, som i dag er helt koblet fra idrætslivet. Vi vil skabe projekter, hvor børnene får en ny chance for at opleve bevægelsesglæde. Idrætten kan give denne gruppe øget sundhed, øget selvværd – kort sagt øget livskvalitet," siger kulturminister Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Bred satsning

Puljen kan søges af idrætsforeninger, eventuelt i partnerskaber med sundhedsfaglige miljøer, skoler, SFO og klubber.

Det er blandt kravene, at projekterne har fokus på at udvikle nye idrætstilbud, børnenes fastholdelse i foreningslivet og en fremtidssikring af indsatsen. Satsningen spænder fra børn i indskolingsårene op til 10. klasse. Dertil kommer efteruddannelse af ledere og trænere.

Samtidig opslår Kulturministeriet et ph.d.-stipendium med det formål at følge og evaluere udvalgte projekter, der bliver igangsat under puljen, og bidrage til udformningen af modeller for fremtidig evaluering af tilsvarende projekter.