Idan Artikel 10.07.2008

Innovativ netformidling af U-VM i sejlsport

Under U-VM i sejlsport i Århus kan interesserede følge med derhjemme foran computerskærmen og aktivt deltage i diskussioner undervejs.

Skrevet af: Martin Hedal

En af de portrætterede virksomheder i Idans projekt ’Idrættens Iværksættere’, TracTrac, er stærkt involveret i et nyskabende formidlingsprojekt af ’Youth Sailing World Championship’ i Århus den 10. til 19. juli 2008 (første sejlads er den 12. juli). Idan har fulgt projektets intense udviklingsarbejde fra dets spæde start.

Tracking og interaktivitet

Interesserede kan via internettet følge bådenes indbyrdes placeringer i sejladserne på et animeret kort over banerne ved U-VM. Sejladsen kan både følges live og som replay efterfølgende. Det har TracTrac gjort adskillige gange før ved hjælp af GPS-teknologi i idrætsgrene, der er vanskelige at formidle på grund af store geografiske afstande. Det nye i dette projekt er, at internetbrugeren aktivt kan deltage i formidlingen via live chat parallelt med trackingen og via løbende forumdiskussioner.

Modtræk til det polariserede mediebillede

Udover at servicere sejlsportsinteresserede ønsker projektets parter også at udfordre den polariserede tv-dækning af idræt, som Idan dokumenterede i rapporten ’Sport på dansk tv’. Internettet har åbnet nye muligheder på den front, og på sigt kan tracking, fora og chat også kombineres med levende billeder og diverse (interaktive) features i en helt anderledes og mere individuel formidling end den, tv tilbyder seerne.

Om TracTrac

 
 
Bag ’Sportcasting 2.0’ står Active Institute (projektansvarlig), trackingeksperten TracTrac og arrangøren Sailing Aarhus. Projektet analyseres desuden i samarbejde med MAPP-centret på Handelshøjskolen ved Aarhus Universitet.