Idan Artikel 24.05.2012

IOC indskrænker feltet for kandidater til OL 2020

Madrid, Tokyo og Istanbul kæmper som de sidste tre byer om OL-værtskabet i 2020, efter IOC’s bestyrelse på et møde i Quebec har sorteret Doha og Baku fra.

Antallet af kandidatbyer til værtskabet for de olympiske lege i 2020 blev i går indskrænket fra fem til tre, da den Internationale Olympiske Komites (IOC) bestyrelse på et møde i Quebec besluttede at droppe bud fra Doha (Qatar) og Baku (Aserbajdsjan). Tilbage i kapløbet om at være vært for OL 2020 er nu Madrid (Spanien), Tokyo (Japan) og Istanbul (Tyrkiet). De fem bud var blevet gået i sømmene af en arbejdsgruppe af eksperter, og anbefalingerne fra denne gruppes rapport var med til at danne basis for IOC’s beslutning.

For at undgå den ekstreme varme i Qatar om sommeren, var Dohas bud baseret på at afholde de Olympiske Lege i oktober. Dette kunne dog komme til at betyde at OL ville falde sammen med andre større sportsbegivenheder, hvilket ville skabe problemer for tv-udbyderne, forklarede IOC bestyrelsesmedlemmet Richard Carrion til nyhedssiden Around the Rings. Dette gjorde det svært for IOC at holde fast i Doha som værtskandidat. I IOC rapporten vurderede arbejdsgruppen, at Bakus manglende erfaring inden for afholdelse af mega-events og byens dårlige infrastruktur betød, at det ville blive svært for dem at stable et succesfuldt OL på benene, og rapporten anbefalede derfor at droppe Baku som kandidatby. Valget af værtsby for OL 2020 vil foregå på IOC’s møde i Buenos Aires den 7. september 2013.

 
 
Læs hele rapporten fra IOC’s arbejdsgruppe