Idan Artikel 05.02.2009

IOC-medlem ind i Play the Game

Dick Pound, tidligere WADA-præsident og nuværende medlem af IOC, har sagt ja til at stå i spidsen for et nyt ’advisory board’ under Play the Game.

Skrevet af: Søren Bang

En af de senere års mest markante og centrale skikkelser i international idrætspolitik, canadieren Dick Pound, får nu en central rolle i Play the Game som formand for et nyt ’advisory board’, der skal være med til at udvikle den dansk grundlagte organisation. Dick Pound var indtil sidste år en meget synlig præsident for det internationale antidopingagentur, WADA. Samtidig er han medlem af den Internationale Olympiske Komité, IOC, hvor han inden sit engagement i WADA spillede en nøglerolle som arkitekten bag IOC's lukrative tv- og sponsoraftaler. Samtidig er han en af de røster i IOC, som åbent har kritiseret korruption i egne rækker. Holdninger, der sandsynligvis var medvirkende til, at han ved valget til IOC-præsident i 2001 både måtte se sig slået af den nuværende IOC-præsident, belgieren Jaques Rogge, og den senere korruptionsdømte og ekskluderede IOC-vicepræsident Kim Un-Yong.

Behov for at diskutere skyggesider

Netop behovet for at bekæmpe sportens skyggesider er da også den 65-årige Dick Pounds egen begrundelse for at sige ja tak til at stå i spidsen for Play the Games nye rådgivningspanel. 

”Sporten er konfronteret med en række alvorlige udfordringer lige fra korruption og doping til ændringer i folks livsstil rundt om i verden. Mere end nogensinde er der brug for, at vi tager hånd om udfordringerne gennem fuld åbenhed og en vilje til at inddrage offentligheden i at finde løsninger. Play the Game spiller en vigtig rolle i denne proces,” siger Dick Pound. Han peger samtidig på, at Play the Game er den eneste internationale platform for åben dialog og debat mellem idrættens ledere og de medier og forskere, som analyserer og kritiserer idrætsbevægelsen. Selv deltog Dick Pound på den seneste Play the Game-konference i efteråret 2007 som daværende WADA-præsident. Her støttede han bl.a. overvejelserne om at oprette et nyt internationalt agentur inspireret af WADA, der målrettet kan bekæmpe korruption i den internationale idrætsbevægelse. Det nye panels sammensætning og mere præcise arbejdsopgaver vil blive afklaret i de kommende måneder op til Play the Games næste konference den 8.-12. juni i Coventry. Dicks Pounds indtræden i Play the Game blev annonceret på en pressekonference i London, hvor programmet for konferencen i Coventry samtidig blev præsenteret.