Idan Artikel 01.11.2006

IOC-præsident ændrer kurs

I sidste måned protesterede IOC og FIFA mod et tættere samarbejde med EU, men nu har IOC-præsidenten Jacques Rogge ændret holdning til samarbejdet.

Skrevet af: Søren Bang

Ifølge Reuters står FIFA-præsident Sepp Blatter nu alene i kampen om at undgå politisk indblanding i europæisk eliteidræt. I sidste måned underskrev Sepp Blatter og Jacques Rogge ellers et brev til EU-kommissæren, Jan Figel, hvori de understregede deres ønske om at bevare sportens autonomi.

Men nu har Rogge ifølge Reuters taget afstand til brevet, og dermed læner IOC-præsidenten sig nu mere op ad UEFA’s strategi om at styrke samarbejdet med EU.

I en telefonsamtale med den britiske sportsminister Richard Caborn har Rogge angiveligt udtalt, at han fortryder at have underskrevet brevet.

Samtidig roser Rogge i den føromtalte telefonsamtale rapporten ’Independent European Sport Review 2006’, som netop fremhæver fordelene ved et øget samarbejde mellem EU og de store sportsorganisationer.

En IOC-kilde udtaler til Reuters, at Rogge i sin tid følte sig ført bag lyset af FIFA ved at underskrive brevet til EU, og kilden beskriver underskriften som en ”fejlbedømmelse” fra IOC-præsidentens side.