Idan Artikel 24.10.2008

IOC-præsident genopstiller

Jacques Rogge genopstiller som IOC-præsident, når København om et år er vært for IOC.s session.

Skrevet af: Søren Bang

IOC-præsident er belgieren Jacques Rogge er klar til en ny periode i spidsen for den olympiske bevægelse. Ifølge det internationale nyhedsbureau Reuters har Jacques Rogge fredag sendt et brev til de øvrige medlemmer af den Internationale Olympiske Komité, hvori han bekendtgør, at han genopstiller på IOC’s session i København til næste år. Jacques Rogge har til den tid siddet på præsidentposten i otte år. Den nye anden valgperiode er dog begrænset til fire år, da en IOC-præsident højst må sidde på posten i to valgperioder på til sammen 12 år.

Forventet kåring uden modkandidat

Jacques Rogge blev valgte på IOC’s session i Moskva i 2001 som afløser for Juan Antonio Samaranch efter en kampafstemning, hvor han bl.a. slog den senere formand for WADA, Dick Pound, overbevisende. 

Til gengæld kan Jacques Rogge regne med et genvalg uden modkandidat i København. ”Når en fungerende præsident stiller op til genvalg, har der aldrig været eksempler på, at nogen har stillet op som modkandidat, og det vil også være tilfældet til næste år,” siger IOC-vicepræsident Lambis Nikolaou til Reuters.