Idan Artikel 10.12.2014

IOC’s Agenda 2020: Et forsigtigt svar på skræmmende udfordringer

IOC-medlemmerne har enstemmigt vedtaget de 40 anbefalinger, der udgør reformpakken Agenda 2020, som skal sikre den olympiske komités overlevelse i den moderne verden. Ifølge Idans internationale direktør Jens Sejer Andersen er reformerne dog et forsigtigt svar på skræmmende udfordringer.

Skrevet af: Stine Alvad

IOC’s præsident Thomas Bach havde indkaldt IOC medlemmerne til en ekstraordinær session i Monaco den 8.-9. december 2014, hvor det første punkt på dagsordenen var en afstemning om vedtagelsen af hans reformpakke ’Agenda 2020’.

Reformpakken består af 20+20 anbefalinger, der er designet med det formål at ændre IOC’s politik på en række områder: budprocessen og selve afholdelsen af selve legene, beskyttelsen af ’rene atleter’, indsatsen mod diskrimination, stærkere bånd til verden uden for sporten og en forstærkning af etik og ’good governance’ i den olympiske bevægelse.

Og det vigtigste for IOC: Formålet med Agenda 2020 er at genoprette offentlighedens lyst til at byde på og afholde de Olympiske Lege ved hjælp af at sænke de økonomiske og logistiske forhindringer, som håbefulde ansøgerbyer står overfor.

Samtlige anbefalinger blev vedtaget enstemmigt af de 96 tilstedeværende IOC-medlemmer.

Men en ting er anbefalinger, siger Idans internationale direktør Jens Sejer Andersen i en kommentar på playthegame.org. Det springende punkt bliver, hvorvidt IOC får implementeret disse anbefalinger. I sin kommentar kalder han flere af anbefalingerne tamme og kritiserer dem for ikke at indeholde meget nyt i forhold til IOC’s eksisterende politikker. 

”Det relevante i dag er ikke hvorvidt glasset er halvt fuldt eller halvt tomt,” skriver Jens Sejer Andersen, ”simpelthen fordi ingen er begyndt at fylde glasset endnu. En flaske fyldt med løfter er blevet sat frem på bordet, men hvis den skal virke som en kur mod de skæmmende udfordringer, må Thomas Bach fylde glasset uden at ryste på hånden.”

Læs mere

 
 
Læs mere om Agenda 2020 på IOC's hjemmeside.