Idan Artikel 01.03.2006

Italien trækker stikket ud

Fra denne weekend kan italienere ikke længere gamble hos internationale bookmakere over internettet. Den italienske regering har blokeret for trafikken.

Skrevet af: Søren Bang

Den italienske regering har slet og ret trukket stikket ud for firmaer som Betfair, Ladbrokes og Partypoker.

Sådan kan det italienske spillemarked bedst beskrives, efter at et nyt regeringsdirektiv er trådt i kraft i denne weekend. Det pålægger internetudbydere bøder på op til 180.000 euro, hvis de undlader at blokere for almindelige italieneres adgang til de internationale bookmakeres internetsider.

544 hjemmesider bliver ifølge Tipsbladet ramt af de nye regler, som skal beskytte de statsautoriserede spil i Italien.

Regeringen under ministerpræsident Silvio Berlusconis ledelse begrunder bl.a. det drastiske indgreb med, at de internationale bookmaker- og casinofirmaer ikke omfattet af italiensk lov. Derfor kan myndighederne uden videre tage lovgivningsmæssige skridt mod dem.

Ramaskrig i branchen

 Sagen har vakt et ramaskrig blandt udbydere af internetspil, som bl.a. mener, at Italien handler i strid med EU-lov. Ifølge Weekly Market Intelligence on Sports Betting vil de engelske bookmakere derfor tage retslige skridt mod den italienske regering.

Desuden ønsker interesseorganisationen Remote Gambling Association  et hastemøde med EU's kommissær for det indre marked, Charlie McCreevy.

Italiens forbud kommer, samtidig med at Kongressen i USA forbereder et lovindgreb med støtte fra både republikanere og demokrater, som vil forbyde udenlandske spiludbydere adgang til det amerikanske marked over internettet.

Forslaget opererer bl.a. med forbud mod pengeoverførsler til spiludbyderne og maksimumstraffe på op til fem års fængsel. Loven er ifølge BBC sandsynligvis i strid med reglerne fastsat under frihandelsorganisationen WTO, men USA kan vælge at betale bøderne til WTO.