Idan Artikel 01.07.2006

Italienske klubber anker domme

Juventus, Milan, Lazio og Fiorentina, der er dømt for forsøg på manipulation af kampe i Serie A, har anket deres sager. Appellen bliver behandlet i weekenden.

Skrevet af: Søren Bang

Juventus, Milan, Lazio og Fiorentina risikerer alle at blive tvangsnedrykket, når et af de måske mest systematiske forsøg på manipulation af fodboldkampe bliver behandlet af den italienske appelret henover weekenden.

Alle fire klubber har appelleret dommene i den første retsinstans, som betød tvangsnedrykning af Juventus, Lazio og Fiorentina til Serie B, mens Milan fik lov til at blive i Serie A med et minus på femten point fra sæsonstart.

Ønsker hårdere sanktioner

 Klubberne kræver frifindelse ved appelsagen, mens anklageren, Stefano Palazzi, angiveligt vil genfremsætte sin påstand om, at Milan, Lazio og Fiorentina skal rykkes ned i Serie B. Den mest belastede klub, Juventus, skal ifølge anklageren begynde sæsonen i den tredjebedste, Serie C.

De fire klubber er med Juventus i hovedrollen anklaget for at have forsøgt omfattende kampmanipulation i Serie A, bl.a. gennem påvirkning af dommerpåsætningen.

Netop dette er hovedanklagen mod en af sagens hovedpersoner, Juventus’ nu forhenværende, men tidligere meget magtfulde direktør, Luciano Moggi, der ved den første domsafsigelse blev udelukket fra al fodbold i fem år.