Idan Artikel 13.09.2006

Kamp om at efterfølge Kai Holm

Formanden for DIF's breddeidrætsudvalg, Preben Staun, har meldt sig som modkandidat til Niels Nygaard, når DIF skal have ny formand i 2007.

Skrevet af: Søren Bang

Som ventet bliver der kampvalg, når Kai Holm træder tilbage som formand for Danmarks Idræts-Forbund til næste forår.

I Jyllands-Posten bekendtgør formanden for DIF’s breddeidrætsudvalg, Preben Staun, sit kandidatur.

”Arbejdet som formand kræver, at man ved, hvad der rører sig nede på gulvet ude i det danske foreningsliv, og at man samtidig har en fornemmelse af, hvad der foregår i de enkelte specialforbund. Jeg føler, at jeg er tæt på begge dele,” siger Preben Staun.

Lille idrætspolitisk forskel

Dermed får Niels Nygaard, der på DIF’s årsmøde i maj væltede Gert Nielsen som næstformand, en modkandidat til formandsposten. Men flere kandidater kan melde sig – også uden for DIF og den nuværende bestyrelses rækker.

Henrik Brandt, der er direktør for Idrættens Analyseinstitut, ser ikke den store idrætspolitiske forskel på de to navne, der indtil videre er i spil.

”De har begge siddet i bestyrelsen i mange år og er formentlig enige i DIF’s førte politik,” siger Henrik Brandt, som vurderer, at begge virker som velkvalificerede kandidater.

Men der er også klare forskelle på de to kandidaters profiler.

Forskellige rødder

 Preben Staun har som mangeårig formand for breddeidrætsudvalget markeret sig som den brede foreningsidræts mand og har indadtil i organisationen bl.a. kæmpet for udviklingen af breddekonsulentordningen, der er målrettet specialforbundene. Sammen med afsatte puljemidler mv. ventes ordningen at koste DIF cirka 11 millioner kroner i 2006.

Arbejdsmæssigt har den 58-årige Preben Staun sine rødder i den kommunale verden som konstitueret kommunaldirektør i Trehøje Kommune og kommende idrætschef i den nye Herning Kommune rødder.

Niels Nygaard har som hotelejer sin daglige gang inden for erhvervslivet og beklæder bl.a. formandsposten i den store erhvervsorganisation HTSI.

Netop sin berøring med events, turisme og erhvervslivet har 53-årige Niels Nygaard, der oprindeligt kommer fra atletikken, gjort nytte af inden for idrætten, hvor han ud over at beklæde næstformandsposten i DIF bl.a. er formand for Idrætsfonden Danmark.