Idan Artikel 20.06.2017

Kampen om SUP går til CAS

Konflikten om, hvilket internationalt forbund stand-up paddle skal tilhøre, bliver nu forelagt for den internationale idrætsdomstol, CAS.

Skrevet af: Redaktionen

Det internationale surfing forbund (ISA) og det internationale kano forbund (ICF) har bedt den internationale sportsdomstol og voldgiftsret, CAS, om at mediere de igangværende diskussioner om stand-up paddlings fremtidige organisatoriske tilhørsforhold.

I en pressemeddelelse fra ISA, siger ISA præsident Fernando Aguerre:

”Vi er glade for, at spørgsmålet om de organisatoriske tilhørsforhold for SUP, en idrætsgren, der er meget vigtig for ISA, nu er overdraget til CAS. Som et dedikeret medlem af den olympiske familie tror vi i ISA på, at CAS er det rette sted at behandle denne sag.”

”ISA hilser muligheden velkommen for at redegøre vores position som den historisk retmæssige ansvarlige for SUP, der fortsat bedst kan stå for sportens udvikling og derved arbejde for SUP-udøvernes interesser verden over.”

Fejden mellem de to forbund startede i november sidste år, da surfing blev tildelt en plads på programmet ved Tokyo legene i 2020. 

Begge forbund hævder at være den naturlige varetager af SUP, og begge har haft SUP konkurrencer på deres program. ISA så vel som ICF påstår at have stillet forslag til kompromiser, men indtil videre er der ikke fundet nogen løsning, og rollen som mediator vil nu blive overdraget til CAS.

Hos den internationale olympiske komite, IOC, har man indtil videre ikke valgt side i fejden.

”Vi kender til diskussionen mellem ISA og ICF. Men vi stoler på, at de to organisationer vil arbejde konstruktivt på at nå en fælles aftale, der sikrer en yderligere udvikling af SUP-sporten til glæde for sportens atleter,” lød det i et skriftligt svar fra IOC’s media-team til Idan.dk i en tidligere artikel, der går i dybden med sagen.

Mere information