Idan Artikel 15.02.2006

Klubber har retten til private kampe

Dansk Håndbold Forbund kan ikke disponere over klubbers private trænings- og opvisningskampe, slår en juridisk arbejdsgruppe fast.

Skrevet af: Søren Bang

Klubberne ejer alle rettigheder til træningskampe og andre privatarrangerede kampe, som ikke er arrangeret af forbundet. Det gælder også medierettighederne, og det er derfor ikke lovligt, når Dansk Håndbold Forbund inddrager kampene i sine tv-aftaler. Desuden konlikter forbundets love med konkurrenceretlige regler.

Det slår en juridisk arbejdsgruppe under håndboldforbundet fast i en ny rapport. Arbejdsgruppen anbefaler på den baggrund, at forbundet ændrer sine love, så de kommer i overensstemmelse med almindelige dansk ret.

Konflikt om tv-aftale

 Arbejdsgruppen blev nedsat som et kompromis i kølvandet på indgåelsen af den seneste femårige tv-aftale mellem Dansk Håndbold Forbund, Divisionsforeningen og TV2. Her var FCK Håndbold stærkt utilfreds med både forhandlingsforløbet og det forhold, at tv-aftalen også omfattede opvisnings- og træningskampe.

Konklusionerne i den nye rapport får dog ikke betydning for den nuværende aftale med TV 2, som alle parter har accepteret skal have lov til at fortsætte uantastet.

Arbejdsgruppen havde repræsentanter fra DIF, Dansk Håndbold Forbund, Divisionsforeningen og FCK Håndbold.