Idan Artikel 26.02.2010

København må opgive multiarenaer

Arenaen i Ørestaden bliver næppe til noget i denne omgang. AEG mangler angiveligt pengene. Samtidig opgiver Parken sin mindre arena og sit håndboldengagement.

Skrevet af: Søren Bang

Opdateret Efter mange måneders usikkerhed ser det ud til, at planerne om at opføre en multiarena med cirka 15.000 siddepladser i Ørestaden helt må opgives. Ifølge Berlingske Tidende har AEG, som sidste år vandt retten til at opføre arenaen, opgivet at finde den nødvendige kapital til opførslen. ”Fristen for udbuddet udløber den 1. marts, så i sagens natur kan vi ikke begynde at kommentere på enkeltheder, før vi ved, hvor vi står. Men det er da rigtigt, at der ikke er meget, der tyder på, at AEG kommer med noget, idet det endnu ikke er sket,” siger overborgmester Frank Jensen til Berlingske Tidende.

Mangler kapital

AEG’s arena projekt ligger på den dyre side af én milliard kroner, hvoraf kommunen ville bidrage med 200 mio. kroner i form af et rente- og afdragsfrit lån over 30 år. Resten af finansieringen skulle AEG have på plads inden den 15. juni i fjor. 

Men ifølge Berlingske Tidende har AEG kun sikret sig cirka halvdelen af den fornødne risikovillige kapital trods gentagne udsættelser af kommunens frist. Brian Kabatznick, der er vicedirektør i AEG Facilities/Europe, vil dog hverken af- eller bekræfte avisens oplysninger. ”Jeg har ingen kommentarer til din historie. Jeg ser fortsat et stort potentiale for en multiarena i København, men udtaler mig først, når Københavns Kommune officielt har meldt deres beslutning ud,” siger han. Mens København sandsynligvis må opgive en multiarena, som vil være i stand til at huse VM i idrætsgrene som ishockey og herrehåndbold, vil Herning med en ny multiarena/messehal kunne huse 12.000-15.000 tilskuere. Multiarenaen skal til december huse en række kampe, herunder semifinaler og finalen, når Danmark er vært for EM i kvindehåndbold.

Parken opgiver arena

 Samtidig med at arenaen i Ørestaden lægges på is, er også Parkens planer om at bygge en noget mindre arena med plads til små 5.000 tilskuere nu formelt skrinlagt.

 en fondsbørsmeddelelse skriver Parken Sport & Entertainment, at man vil rette henvendelse til Københavns Kommune for at få en dialog om anvendelsen af grunden, som blev købt med henblik på at opførelsen af arenaen."Baggrunden herfor er, at bestyrelsen i PARKEN ikke vurderer det sandsynligt, at grundforudsætningerne for en rentabel drift af en arena vil være tilstede indenfor de næste 2-3 år," skriver Parkens afgående bestyrelsesformand, Flemming Østergaard, og koncernchef Dan Hammer i en fælles meddelelse.Kommunen har en tilbagekøbsret til grunden, hvis byggeriet ikke igangsættes, og Parken forventer en afklaring af forhandlingerne med kommunen inden udgangen af april.

- og håndbold

Ikke kun arenaen bliver ofret i forsøget på at få den gældsplagede koncerne på ret kurs. Også Parkens håndboldengagement er tæt på sin afslutning. 

I en anden fondsbørsmeddelelse skriver Parken, som fredag offentliggjorde et årsregnskab med et underskud på en lille kvart milliard kroner, at man vil gå i dialog med Dansk Håndbold Forbund om en eventuel nedlæggelse af de professionelle håndboldaktiviteter efter den igangværende sæson."Lige meget hvordan vi analyserer FCK Håndbold, så mener vi ikke, der er udsigt til at komme frem til en balance. Det er selvfølgelig en beslutning, der er truffet med hovedet, men den skærer dybt i hjertet, hvis det kommer til en nedlæggelse," uddyber Dan Hammer beslutningen på Politiken.dk.