Idan Artikel 10.02.2009

København siger ja til multiarena

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har sagt ja til AEG's multiarena med plads til 15.000 tilskuere, som efter planen skal stå klar i sommeren 2013.

Skrevet af: Søren Bang

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har givet grønt lys til den første store multiarena i Hovedstadsområdet. I udvalget var der enighed om at bevillige et rente- og afdragsfrit lån over 30 år på 200 mio. kr. til et projekt udformet af den internationale event- og arenagigant AEG, der vil bygge en arena med op til 15.000 siddende tilskuere i den sydlige ende af Ørestaden. Med i opløbet var også et projekt fra Copenhagen Multiarena A/S, som bød ind med et kombineret stadion- og arenabyggeri med plads til 40.000 tilskuere. Men udvalget valgte at følge forvaltningens indstilling af AEG's byggeri, der af kommunen blev vurderet som mere bæredygtigt og realistisk.

Kan byde på VM i håndbold

Med den nye AEG-arena vil København kunne lægge billet ind på en række store indendørs idrætsarrangementer, som hidtil er gået uden om Danmark – bl.a. herrernes VM i håndbold. 

"Jeg ser gerne, at vi byder ind på store konferencer og VM eller EM i håndbold. Jeg ser gerne, at vi har været vært for håndbold-VM inden for ti år," siger Københavns kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev (V), til DR's online-nyheder. Herudover vil arenaen blive bl.a. ramme om koncerter og shows, som det er tilfældet i de øvrige mulitarenaer, som det amerikanske AEG (Anschutz Entertainment Group) driver i en række andre storbyer verden over. I Europa ejer og driver AEG bl.a. arenaer i London, Berlin og Hamburg.

Formel godkendelse

Med en bred politisk opbakning i Kultur- og Fritidsudvalget er den endelig godkendelse af projektet i Københavns Kommunes borgerrepræsentation sandsynligvis blot en formalitet. 

Dog skal AEG senest den 15. juni være klar med en endelig finansieringsplan, før kommunen kan indgå en låneaftale med det af AEG stiftede dansk aktieselskab, som skal forstå byggeriet og driften af den nye multiarena. 

Læs mere

 
 
Læs også Idan.dk's artikel om forvaltningens bedømmelse af de to arenaprojekter