Idan Artikel 26.09.2006

Kølig modtagelse af fusionsønske

DIF vil undersøge konsekvenserne af en fusion med DGI inden næste forår. Initiativet modtages med en kold skulder i DGI.

Skrevet af: Søren Bang

Hvilken positiv betydning vil en fusion mellem DIF og DGI få for foreningslivet og idrættens politiske gennemslagskraft?

Det er spørgsmålet, som en ny analyse i DIF skal afklare. Målet er at finde mere håndfaste argumenter for DIF’s ambitioner om at fusionere landets to store idrætsorganisationer.

I spidsen for analysearbejdet, der skal være afsluttet op til DIF's årsmøde 28. april 2007, står DIF’s næstformand, Niels Nygaard.

Han forventer allerede nu, at en fusion kan frigøre en række ressourcer og styrke idrættens position over for bl.a. den kommercielle idræt og den offentligt styrede motionsidræt. Samtidig håber han, at det bliver muligt at overvinde DGI’s afvisning af fusionstankerne.

»Vores analyse vil vise, at DIF også satser meget på bredde og mangfoldighed. Derfor skal vi skabe dialog og en atmosfære af gensidig tillid, hvor vi hver for sig lader myterne om hinanden ligge, siger Niels Nygaard til forbundets månedsblad Idrætsliv.

DGI afviser undersøgelse

Intet tyder dog på, at initiativet i sig selv har bidraget til at opbygge større tillid mellem de to organisationer.

Til Jyllands-Posten afviser DGI’s formand, Søren Møller, undersøgelsen og dens præmisser:

”Svarene i deres undersøgelse synes givet på forhånd,” siger DGI’s formand, der afviser, at de to organisationer spilder deres penge ved ikke at gå sammen. Allerede i dag er der efter DGI's mening et godt samarbejde på bl.a. IT-området.

Desuden kalder han det fuldstændigt afgørende, at der fremover er en idrætsorganisation, der, som han siger, har udgangspunkt i foreningslivet.