Idan Artikel 11.09.2013

Konference: Idræt i socialpsykiatrien

Med afsæt i resultaterne af en ny undersøgelse om idræt og mental sundhed afholder Dansk Arbejder Idrætsforbund i samarbejde med SIND og Syddansk Universitet konferencen ’Idræt i socialpsykiatrien – sætter krop og recovery i bevægelse’.

Skrevet af: Ditte Toft

Færre unge med psykiske vanskeligheder er idrætsaktive sammenlignet med de øvrige danskere. Men der er stor efterspørgsel på idrætstilbud, der er målrettet mennesker med psykiske vanskeligheder.  Sådan lyder nogle af resultaterne af et forskningsprojekt fra Center for Handicap og Bevægelsesfremme ved Syddansk Universitet om idræt og mental sundhed, som konferencen ’Idræt i socialpsykiatrien – sætter krop og recovery i bevægelse’ tager afsæt i.

Konferencen, som finder sted den 28. oktober på Syddansk Universitet i Odense, går tæt på bl.a. rekruttering af unge med psykiske vanskeligheder til idrætten, fastholdelse af målgruppen, samt hvordan man bedst udnytter samarbejdet mellem idræt, socialpsykiatri og regionerne. 

Konference finder sted den 28. oktober kl. 9.15-15.45 på Syddansk Universitet i Odense. Pris for deltagelse er 350 kr. inkl. forplejning, og tilmelding skal ske senest den 11. oktober. 

 
 
Hent rapporten Center for Handicap og Bevægelsesfremmes rapport ’Idrætsdeltagelse blandt unge med sindslidelser’