Idan Artikel 24.08.2016

Konference: Idræt på Tværs

Store forandringer og fremtiden for idrætten er på dagsordenen til en konference i København den 26. oktober 2016. Britiske Sports Marketing Network står bag konferencen.

Skrevet af: Martin Hedal

Idrætssektoren forandrer sig i disse år og møder nye udfordringer og muligheder. Hvordan forholder man sig til det som kommune, forening, forbund, iværksætter m.fl.?

Britiske Sports Marketing Network med danskeren Svend Elkjær i spidsen inviterer den 26. oktober i samarbejde med Københavns Kommune til konferencen 'Idræt på Tværs', som bl.a. vil sætte fokus på iværksætteri, innovation og samarbejde på tværs af idrætten og lokalsamfundet.

Idrættens Analyseinstitut er partner på konferencen og bidrager med et diskussionsoplæg om 'Fremtidens idrætsudbyder og idrætsforening'. Konferencen har sin egen hjemmeside, idraetpaatvaers.com, og tilmeldingen er åben nu. Den finder sted i Grøndal MultiCenter i København.

Hvordan får vi flere aktive?

Konferencen vil søge svar på spørgsmålet: "Hvordan kan vi skabe idræt og motion på tvœrs af samfundet og involvere flere udbydere og samarbejdspartnere og derved få flere aktive mennesker?"

I invitationen til konferencen hedder det bl.a.:

    • Kommunerne forventer, at foreningerne løfter sociale opgaver for særlige samfundsgrupper, som har brug for de kulturelle, sociale og sundhedsmæssige gevinster som idrætsdeltagelse kan skabe.
    • Idrætsgrenene udvikles og nye opstår. Parkour, skateboard, street basket m.v. Skal de understøttes, og skal de organiseres i traditionel forstand?
    • Meget motion dyrkes i selvorganiseret form. Der er nye brugere og nye krav, men også ny drivkraft og innovation.
    • Socialøkonomiske virksomheder skabt af uformelle grupper byder ind med relevante motionstilbud og tæt lokal forankring. Er de kolleger eller konkurrenter?

Tilsammen gør forandringerne det relevant at spørge, om vi har de rigtige rammer. Lovgivningsmæssigt, organisatorisk og fysisk. Kan vi rumme forandringen med de gældende præmisser, og kan vi understøtte idræt på tværs? Eller kalder fremtiden på en helt ny måde at gøre tingene på og i så fald hvilken?

Information om tilmelding

 
 
Konferenceprisen er kr. 1800 ekskl. moms pr. deltager. Gå direkte til tilmelding.
Læs mere om konferencen på idraetpaatvaers.com