Idan Artikel 28.10.2019

Konference om e-sports betydning for unge

E-sport og gaming bliver stadig mere populært, og nu inviterer Center for Ungdomsstudier (CUR) til konference om e-sportens betydning for unge anno 2019.

Skrevet af: Anne la Cour Thysen
Nøgleord: E-sport Børn og unge

CUR har i samarbejde med YouSee og Ungdomsringen undersøgt, hvad e-sport er, og hvilken betydning e-sport og gaming har for danske unge anno 2019. Undersøgelsen er ved at blive afsluttet, og derfor inviterer CUR til konference onsdag den 6. november 2019, hvor projektets resultater bliver offentliggjort.Projektet har med udgangspunkt i tre forskellige grupper undersøgt e-sports betydning for unge. Gruppen ’Drengene’ er blandt andet blevet spurgt ind til motivationsfaktorer og deres oplevelser med, at gaming ikke kun foregår hjemme på værelset, men også bliver organiseret i foreninger.Gruppen ’Pigerne’ har givet indblik i, hvordan det som pige er at være en del af gamingverdenen, og hvordan e-sport kan gøres mere attraktivt for piger. Endelig belyser undersøgelsen forældrenes holdninger til, at deres børn gamer, samt hvilke udfordringer og potentialer de forbinder med gaming.På konferencen fortæller flere oplægsholdere om den nyeste viden inden for e-sport og opdaterer på gamingtendenser i den danske ungdomskultur. Følgende sessioner er på programmet:

  • Søren Østergaard, centerchef ved CUR, og Simon Haugegaard, projektmedarbejder ved CUR, præsenterer resultater fra undersøgelsen
  • Debat om ’Piger i gamermiljøet – hvordan får vi flere med?’
  • Tom Rasmussen, Frederiksberg E-sport, og Martin Breltner, Vesterbro Ungdomsgård, om ’Gode historier fra klubmiljøet’
  • Christian Cramer Nielsen, idrætskonsulent ved DGI Esport, om ’Udviklingstendenser i e-sportsmiljøet’
  • Dagen slutter med en opsamling og mulighed for at netværke.

Konferencen foregår fra 9.30-12.30 hos YouSee, Teglholmsgade 1, København SV. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendigt og skal ske via mail til mvs@ungdomsringen.dk. Bemærk, at billed-ID skal kunne fremvises ved indgangen.

Morgenmøde om e-sport med Center for Ungdomsstudier

Dagen efter konferencen – torsdag den 7. november 2019 – fortsætter CUR i e-sportens tegn ved at invitere til morgenmødet ’Piger spiller også Counter Strike!'.Her dykker Simon Haugegaard fra CUR ned i den aktuelle undersøgelses konklusioner om pigers aktivitet og engagement i gamerverdenen, hvorfor gaming er mere udbredt hos drenge end piger, og hvordan gamermiljøet kan udvikles, således det bliver mere attraktivt for piger at dyrke e-sport.Derudover fortæller en ung, kvindelig gamer om at begå sig i en drengedomineret verden, og hvordan hun har håndteret medfølgende problemstillinger. Under oplægget vil hun ligeledes komme med inputs til, hvordan e-sport- og ungdomsklubber kan appellere til piger.Morgenmødet finder sted på kaffebaren Konsjös, H. C. Ørstedsvej 38, Frederiksberg C, fra klokken 8.30-9.45. Det er gratis at deltage, men grundet et begrænset antal pladser er det nødvendigt med tilmelding, som foregår via CUR’s hjemmeside

Læs mere

Læs mere om konferencen i CUR’s seneste nyhedsbrev og på CUR's LinkedIn-profil

Se programmet for konferencen

Læs mere om og find tilmeldingsblanket til morgenmødet på CUR’s hjemmeside

Se CUR's Facebook-begivenhed til morgenmødet

Læs lignende nyheder

Drenge sidder og gamer.
Idan Artikel 26.11.2019
Ny rapport undersøger unges liv med gaming og e-sport