Idan Artikel 31.05.2010

Konference om idræt for hjemløse

Konference i Esbjerg diskuterer, hvordan fodbold kan hjælpe hjemløse og socialt udsatte til et bedre liv.

Skrevet af: Søren Bang

Hjemløse og andre socialt udsatte mennesker har svært ved at deltage i det traditionelle idrætsliv, selv om lysten er der, og idrætten kan give dem sociale kompetencer, øge deres selvtillid og dem et frirum. Derfor sætter organisationen Ombold nu fokus på, hvordan idrætten kan bruges som i det sociale arbejde med udsatte og fungere som løftestang til et bedre liv. På en halvdagskonference den 25. juni i Esbjerg vil deltagerne med udgangspunkt i fodbold diskutere, hvordan man bedst muligt motiverer personale og brugere inden for det sociale område til at tage idrætten op – f.eks. gennem tilbud på behandlingssteder og væresteder.

Bred deltagerkreds

Konferencen vil byde på en bred vifte af oplæg fra praktikere på området samt konsulenter og forskere med viden om idrættens muligheder for at aktivere udsatte mennesker og inddrage dem i fællesskaber. 

Blandt oplægsholderne finder man bl.a. Lisbeth Crafack, idrætskonsulent Dansk Arbejder Idræt, Janek Majewicz, der er socialpædagog hos Ombold og landstræner for hjemløselandsholdet, og Morten Sloth Nørgaard, sundhedsfaglig koordinator i Odense Kommune. De hjemløse er repræsenteret ved Carsten Enggaard, der spiller på hjemløselandsholdet, mens socialminister Benedikte Kiær åbner konferencen, som støttes af Indenrigs- og Socialministeriet, Nordeafonden og Esbjerg Kommune. Konferencens målgruppe er folk, der til daglig arbejder med socialt udsatte, politikere og andre med interesse for idræt og udsatte. Deltagelse i konference, som afholdes i Esbjerg Musikhus, er gratis.