Idan Artikel 03.01.2013

Konference om idrætsundervisning

Syddansk Universitet er den 6.-8. maj vært for en konference, som diskuterer mulighederne for bevægelse og idræt i skoleundervisningen.

Skrevet af: Ditte Toft

Det nordiske netværk for udvikling af idræt på universiteterne, Nordplus Idrott, inviterer til konferencen ’Next Practice in Physical Education and Movement Science’ i Odense den 6.-8. maj 2012. Konferencen bringer forskere og videnspersoner fra forskellige grene af idrætsforskningen sammen, herunder biomekanik, pædagogik og fysiologi, for at præsentere ny viden på området for idrætsundervisning og fysisk aktivitet. Ligeledes er der lagt op til debat om idræt, undervisning og udvikling af fysisk aktivitet på lokalt, nationalt og internationalt niveau. Blandt konferencens hovedtemaer er:

  • Fysisk aktivitet og kognition 
  • Udvikling af pædagogisk praksis i idrætsundervisningen 
  • Integration af fysisk aktivitet i skoledagen 
  • Kultur og bevægelse

Hovedtalere på konferencen er Lars Bo Andersen, professor ved Syddansk Universitet, Sigmund Loland, professor ved Norges Idrettshøgskole, Charles H. Hillman, professor ved University of Illinois, og Richard Tinning, professor ved University of Queensland og University of Auckland. Det er muligt at indsende abstracts frem til den 1. april. Konferencen finder sted på Syddansk Universitet i Odense den 6.-8. maj 2013, og prisen for deltagelse er 150 euro (125 euro for studerende). Sidste frist for tilmelding er den 10. april 2013.