Idan Artikel 05.11.2015

Konference om megaevents og menneskerettigheder

Det omgivende samfund og FN’s ret til at blande sig i valget af værtsbyer og -nationer for internationale sportsevents er på dagsordenen, når Radikale Venstre den 13. november indbyder til konference om megaevents og menneskerettigheder.

Skrevet af: Ditte Toft

Radikale Venstre lægger op til debat om politikerne og det øvrige samfunds ret til at blande sig, når nationer på kant med internationale konventioner og menneskerettigheder bliver tildelt værtskaber til megaevents som OL og VM.

Konferencen ’Mega Sports Events & Human Rights’ finder sted den 13. november på Christiansborg, og programmet vil bl.a. diskutere, hvorvidt FN eksempelvis bør blande sig i eksempelvis FIFA’s ledelse og forvaltning, eller hvorvidt vestlige lande bør prøve at forhindre visse lande i at få værtskaber på store sportsevents, fordi de ikke lever op til internationale konventioner og menneskerettigheder.

Konferencen byder på oplæg fra en række fremtrædende navne, som efterfølgende deltager i en paneldebat:

  • Martin Lidegaard, medlem af Folketinger og tidligere udenrigsminister
  • Gerd von der Lippe, journalist og professor ved University of Telemark
  • Lars Werge, formand for Dansk Journalistforbund
  • Sara Slott Petersen, eliteidrætsudøver i disciplinen 400 m hækkeløb
  • Jens Weinreich, undersøgende sportsjournalist og forfatter
  • Morten Mølholm Hansen, direktør for Danmarks Idrætsforbund

Læs mere om konferencen

 
 

Konferencen ’Mega Sports Events & Human Rights’ finder sted den 13. november kl 13-17 i Fællessalen på Christiansborg. Arrangementet er åbent og gratis for alle interesserede, men tilmelding er påkrævet. Alle deltagere gennemgår sikkerhedstjek ved indgangen til Christiansborg. Konferencen foregår på engelsk.

Læs mere om arrangementet og tilmeldingLæs mere om programmet