Idan Artikel 30.01.2012

Konference om sportsmanagement

University College Nordjylland (UCN) i Aalborg og Idrættens Analyseinstitut/Play the Game skal være vært for European Association for Sport Managements (EASM) årlige konference med ca. 500 deltagere i september 2012.

Skrevet af: Redaktionen

Europas største konference for forskere, undervisere og praktikere inden for administration, ledelse og markedsføring af idræt og sport finder sted på University College Nordjylland i Aalborg i dagene 18.-21. september 2012. UCN Sport Management er af European Association for Sport Management (EASM) udpeget som vært for den årlige konference. UCN Sport Management har efterfølgende indgået samarbejde med Idrættens Analyseinstitut/Play the Game om at planlægge og gennemføre konferencen, der for alvor kommer til at placere undervisning og forskning i de mere ledelsesmæssige og merkantile aspekter af sportssektoren på landkortet i Danmark. Såvel i Danmark som i resten af Europa gennemlever hele sportssektoren lige fra den professionelle topidræt og store sports events over byggeri og drift af sportsfaciliteter til den brede idræt i foreninger og kommercielle centre massiv vækst og store forandringer i disse år. ”Der er utrolig meget viden repræsenteret på EASM-konferencerne på et felt, hvor den danske idrætssektor har meget at lære. Vi håber derfor på massiv opbakning og deltagelse fra den danske idrætssektor. Men samtidig vil vi arbejde for, at også den danske idrætsmodel med høj forenings- og idrætsdeltagelse og en sund debatkultur kommer i spil på konferencen, for her kan vi byde på noget, som mange andre lande kan lære af,” siger direktør Henrik H. Brandt fra Idrættens Analyseinstitut/Play the Game.

Højdepunkt for UCN

For UCN Sport Management i Aalborg er værtskabet kulminationen på arbejdet med at opbygge en videregående uddannelse i sportsmanagement i Danmark. 

”Som vært for EASM konferencen i 2012 får vi for alvor slået fast, at Aalborg er på landkortet som uddannelsesby i forhold til idrætssektoren. EASM-konferencen tiltrækker sportsrelaterede uddannelsesinstitutioner og forskere fra hele verden, og vi ser frem til at være gode værter og til også at præsentere nogle af de ting, vi er gode til i idræts- og sportssektoren herhjemme. Samtidig er afviklingen af konferencen en god anledning til at præsentere vore studerende for nogle af de praktiske opgaver ved et stort arrangement, som netop er en del af uddannelsen,” siger studieleder Per Justesen fra UCN Sport Management. Det overordnede tema for EASM konferencen 2012 bliver ’Sport between business and civil society’. Temaet ventes behandlet i op til ti parallelle konferencespor i dagene 18.-21. september. Som led i konferencen arrangeres desuden et International Student Seminar med forventet ca. 60 deltagere i Nørresundby Idrætscenter i dagene 14.-21. september. Desuden afvikler UCN Sport Management og Idrættens Analyseinstitut/Play the Game den 18. september en dansk optaktskonference om blandt andet idrætsrelateret uddannelse og om events og sponsorater i den danske idrætssektor. Dertil kommer et Play the Game-symposium om intrnational idræts mest presserende udfordringer som en integreret del af selve EASM 2012.

Yderligere oplysninger

Studieleder Per Justesen, UCN Sport Management, +45 7269 1380, pju@ucn.dk 

Direktør Henrik H. Brandt, Idrættens Analyseinstitut, +45 2921 0972, henrik.brandt@idan.dk