Idan Artikel 08.03.2013

Konference om sportsøkonomi i Esbjerg

Syddansk Universitet i Esbjerg er vært, når sportsøkonomer fra hele verden mødes til konference i september.

Skrevet af: Ditte Toft

En række af Europas og verdens førende økonomer med speciale i sport kommer til Esbjerg i dagene 19.-20.september for at deltage i European Sport Economics Associations femte årlige konference. Konferencen forventer over 100 deltagere og herunder en række af verdens førende sportsøkonomer.

Et af de bærende temaer bliver forsøget på at regulere professionel fodbold i Europa gennem Financial Fair Play-systemet, ligesom konferencen vil sætte særligt fokus på økonomien i individuelle sportsgrene og ligaer i mindre europæiske lande.

Konferencens emnefelt omfatter dog også idrættens relationer til økonomi over et bredt spektrum, og danske forskere med interesse for feltet opfordres til at indsende et abstract til peer-review senest den 15. april.

Arrangør af konferencen er sports- og eventmanagementuddannelsen ved Sydddansk Universitet i Esbjerg. Uddannelsen ledes af den tyske sportsøkonom Arne Feddersen, der som vært for den prestigefulde konference håber at sætte fokus på det spirende forskningsmiljø for sports-og eventøkonomi i Esbjerg og SDU’s uddannelsestilbud på feltet.

Idan/Play the Game er officiel partner for konferencen. Partnerskabet indebærer blandt andet, at der indlagt i konferenceprogrammet i Blue Water Arena i Esbjerg bliver en særlig Play the Game-session. Konferencen er åben for ikke-forskere med særlig interesse i sportsøkonomi.