Idan Artikel 15.03.2016

Konference sætter spot på fremtidens idrætsmiljøer og livsstilsidræt

’Sport Futura’ inviterer til konference i Malmø den 6.-7. april 2016 og byder på oplæg om nyeste tiltag og tendenser inden for livsstilsidrætter.

Skrevet af: Anna Rex Wittig

Brugen af byrummet til bevægelse og nye livsstilsidrætter er på programmet, når den nordiske konference ’Sport Futura’ slår dørene op i Malmø den 6.-7. april 2016. Med bidrag fra en række forskere, ildsjæle og andre aktører fra idrætsverdenen vil emner som fremtidens idrætsarenaer, urbane miljøer og konkrete cases om eksempelvis streetbasket og longboarding blive debatteret.

Konferencen byder på oplæg og indslag fra hele Europa. Deriblandt et nyt festivalkoncept ’NASS’ fra England, som kombinerer skateboardlegenden Tony Hawk med artister som Public Enemy og Rebel Sound.

Det svenske landskabsarkitektfirma ’URBIO’ giver indsigt i et projekt om digitale og fysiske legemiljøer, og talere fra det svenske ’Riksidrottsförbundet’ vil diskutere, hvordan fremtidens idræt og mødesteder kommer til at se ud set med den foreningsorganiserede idræts øjne.

Blandt oplægsholderne finder man repræsentanter for danske institutioner. Jens Alm fra Idrættens Analyseinstitut vil tale om samspillet mellem fremtidige idrætsarenaer, eliteidrættens krav og breddeidræt, mens Martin Hedal vil fortælle om Ringsted som idrætsdestination. Simon Prahm fra organisationen GAME vil give bud på, hvordan gadeidræt kan skabe social forandring.

Oplæggende suppleres med en række andre indslag, herunder fremvisning af nye livsstilsidrætter og interviews med de medvirkende aktører.

Konferencen finder sted i Halmsted Arena i Malmø, og det koster 1.495 kroner eksklusive moms at deltage.

Læs mere

 
 
Læs mere om konferencen herSe programmet for konferencen