Idan Artikel 22.12.2016

Konference vil sætte drøn på skolegården

Kræftens Bekæmpelse, Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Active Living inviterer den 19. januar til konference om børn og bevægelse i skolen.

Skrevet af: Anna Rex Wittig

Hvordan sætter vi mere drøn på skolegården?

Det er hovedtemaet, når Kræftens bekæmpelse, Realdania, Lokale og Anlægsfonden samt forskningsenheden Active Living ved Syddansk Universitet står i spidsen for en konference den 19. januar.

Arrangementet tager afsæt i erfaringer og forskningsresultater fra interventionsprojektet ’Drøn på skolegården’, der nytænker det traditionelle billede af skolegården og arbejder på at skabe tiltag, der indbyder til mere leg og bevægelse blandt skolebørnene i og efter skoletid.

Med introduktion til dagens program ved professor, Jens Troelsen, fra Active Living ved SDU byder dagen på en kombination af oplæg, debat og workshops. Disse er bl.a.:   

Oplæg

    • ’Drøn på skolegårdens effekt på børnenes fysiske aktivitet’ ved forsker Henriette Bondo Andersen, Active Living, SDU.
    • ’Drøn på skolegården – fra projektidé til praksis’ ved chefkonsulent Simon Rask, Hjerteforeningen.
    • ’Arkitektur som skaber leg i børnehøjde’ ved arkitekt Stephan Gustin, Gustin Landskab.

Workshops

    • ’Hvordan kan man integrere undervisning i skolegården? Ved skoleleder Lene Brandt, Skanderup-Hjarup Forbundsskole og skolelærer Frank Jensen, Stolpedalsskolen.
    • ’Hvordan oplever og bruger pigerne deres nye skolegård?’ Ved forsker Henriette Bondo Andersen, Active Living, SDU.

Konferencen henvender sig især til skoler, kommuner, forskere og arkitekter med interesse for børn og bevægelse i skolen og foregår på Syddansk Universitet fra klokken 9.30-15.00. Tilmelding skal ske inden den 12. januar. Der er et begrænset antal pladser.

Læs mere

 
 
Tilmeld dig konferencen herSe programmet for konferencen
Læs mere om projektet ’Drøn på skolegården’