Idan Artikel 03.06.2015

Konkurrencerådet godkender køb af tv-kanaler

Discovery har fået Konkurrencerådets tilladelse til at opkøbe Nordic Television AB, der ejer Canal 8 Sport og Canal 9. Dermed får Discovery mulighed for at lægge bl.a. Superliga-kampe, som selskabet får rettigheder til denne sommer, over på de to kanaler.

Skrevet af: Ditte Toft

Konkurrencerådet har godkendt tv-selskabet Discoverys (tidligere SBS Discovery) opkøb af Nordic Television AB, der ejer kanalerne Canal 8 Sport og Canal 9, hvor en betydelig del af fodboldvisningen på dansk tv i dag ligger.

Konkurrencerådet begrunder sin afgørelse med, at købet ikke ændrer på væsentligt på tv-markedet, da de to kanaler alternativt ville lukke ned, når kanalernes sportsrettigheder udløber denne sommer. Netop de manglende rettigheder er blandt begrundelserne for, at opkøbet ikke får betydningen for konkurrencen på tv-markedet:

”Det har været centralt for Konkurrencerådets godkendelse, at Discovery køber to kanalpladser, hvor der ikke følger væsentlige rettigheder med. Vores undersøgelser giver os da heller ikke grund til at tro, at fusionen vil give højere priser på tv sammenlignet med situationen uden fusionen,” siger vicedirektør i Konkurrencerådet Carsten Smidt i en pressemeddelelse.

De to kanaler står frem til denne sommer for visningen af bl.a. udvalgte Superliga-kampe samt kampe fra La Liga i Spanien, Serie A i Italien og Europe League, mens Discovery fra denne sommer overtager rettighederne til Superligaen, Nordic Bet Ligaen og DBU Pokalen sammen med tv-selskabet MTG.

Allerede tilbage i juni 2014, hvor stationen også offentliggjorde overtagelsen af de nye rettigheder til dansk fodbold, erhvervede Discovery sig forkøbsrettighederne til Canal 8 Sport og Canal 9 af Bonnier Holding AB, der ejer Nordic Television AB.

Discovery står bag en lang række tv-kanaler, hvoraf en del står for sportsdækning, herunder Kanal 5, 6’eren samt Eurosport 1 og 2. Selskabet har ud over rettighederne til dansk klubfodbold rettigheder til kvalifikationskampe til EM 2016 og VM 2018 samt Europe League og spanske La Liga.

Læs mere

 
 

Læs pressemeddelelsen fra Konkurrencerådet om godkendelsen af fusionen og det tilhørende rådsnotatLæs Idans artikel om Discoverys overtagelse af visningen af dansk klubfodbold