Idan Artikel 12.12.2006

Konvention mod doping træder i kraft

30 lande står nu bag UNESCOs konvention mod doping i sport, som sikrer et juridisk grundlag for det internationale antidopingarbejde. Konventionen træder dermed i kraft den 1. februar.

Skrevet af: Søren Bang

Med Luxemburgs tiltræden har 30 lande nu tilsluttet sig UNESCOs konvention mod doping i sport.

Dermed står der det nødvendige antal lande bag konventionen, så den formelt kan træde i kraft. Det sker den 1. februar 2007.

Konventionen giver regeringerne et bedre juridisk grundlag for at indgå i det antidopingarbejde, som anføres af det internationale antidopingagentur, WADA, gennem den såkaldte antidopingkodeks.

Tilfredshed hos WADA

 Konventionen forpligter bl.a. landene til at følge antidopingkodeksen, men landenes tilslutning sender ifølge WADAs præsident, Dick Pound, samtidig et klart politisk signal om, at regeringerne prioriterer indsatsen mod doping.

“Udformningen og den enstemmige vedtagelse af konventionen på blot to år er verdensrekord for internationale traktater, og at den nu træder i kraft inden for et år er endnu en rekord i UNESCOs historie,” siger han i en pressemeddelelse.

Ligesom Dick Pound tillægger WADAs vicepræsident, kulturminister Brian Mikkelsen, den hurtige ratificering stor betydning.

”Det viser, at verdens regeringer er opsatte af at deltage i kampen for en dopingfri sport. Regeringerne anerkender også, at det er essentielt at samarbejde med sportsbevægelsen for at koordinere indsatsen, hvis doping skal bekæmpes effektivt.”