Idan Artikel 01.04.2008

Kronprinsen får støttegruppe

Statsministeriet har nedsat en embedsmandsgruppe, som skal rådgive kronprins Frederik i IOC-spørgsmål.

Skrevet af: Søren Bang

Kronprins Frederiks IOC-kandidatur har fået regeringen til at nedsætte en koordinationsgruppe med embedsmænd fra Statsministeriet, Udenrigsministeriet og Kulturministeriet ud over kronprinsen og dennes rådgivere. Støttegruppen skal ”informere kronprinsen om relevante politiske spørgsmål og drøfte aktuelle temaer i relation til IOC og deres eventuelle politiske aspekter,” som det hedder i en pressemeddelelse fra Statsministeriet. På sit ugentlige pressemøde forklarede statsminister Anders Fogh Rasmussen ifølge Ritzau nedsættelsen af støttegruppen med, at man vil sikre, at der ikke bliver nogen modsætning mellem den politiske linje i Danmark og kronprinsens udtalelser og handlinger.

Indrømmer politisk betydning

Men dermed har regeringen også indrømmet, at kandidaturet er mere politisk følsomt end hidtil påstået, mener Pernille Frahm fra SF. 

”Min første reaktion var, at det må være en aprilsnar. Det kan da simpelthen ikke være rigtigt. For hvis det er alvor, så betyder det, at Statsministeriet anerkender, at vi har et problem,” siger hun til Ritzau. Omvendt ser Socialdemokraterne nedsættelsen af gruppen som et positivt skridt. ”Vi stiller os positive i forhold til det, fordi det hele tiden har været vores opfattelse, at det måtte være et minimum, man skulle sikre fra dansk side i forhold til kronprinsens medlemskab,” siger idrætspolitisk ordfører i Socialdemokraterne, Flemming Møller Mortensen.