Idan Artikel 05.04.2016

KU inviterer til seminar om børn, unge og fysisk aktivitet

Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet afholder på baggrund af en konsensuskonference to seminarer i april og maj 2016, hvor effekterne af fysisk aktivitet blandt børn og unge er blandt temaerne.

Skrevet af: Anna Rex Wittig

Den 4.-7. april er en lang række nationale og internationale eksperter, videnskabelige komité og personer fra danske idrætsorganisationer samlet til en lukket konference for opnå konsensus om effekten af fysisk aktivitet blandt børn og unge.

For at formidle og diskutere resultaterne inviterer Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet (KU) til seminarer den 19. april i Vejle og den 3. maj i Brøndby 2016.

De to arrangementer er enslydende og tiltænkt kommunale embedsfolk, ledere, medarbejdere i idrætsorganisationer, politikere samt andre aktører med interesse for området.

Programmet for seminardagene er bygget op omkring de fire temaer, der er omdrejningspunktet for konsensuskonferencen:

    • Social inklusion og implementering i skole og foreningsliv
    • Effekter af idræt og fysisk aktivitet i relation til fysisk form og sundhed
    • Effekter af idræt og fysisk aktivitet på læring, kognitive funktioner og motoriske færdigheder.
    • Psykologiske aspekter i forhold til motivation og velvære 

Blandt oplægsholderne til seminarene er bl.a. Peter Krustrup, professor ved Københavns Universitet, Thomas Skovgaard, lektor ved Syddansk Universitet, Sine Agergaard, lektor ved Aarhus Universitet og Jesper Lundbye-Jensen, lektor ved KU. De vil fremlægge resultater fra konsensuskonferencen.

Som supplement til oplæggene vil der være workshops med fokus på at implementere resultaterne i praksis. Centrale personer fra idrætsorganisationerne, forskningsverdenen og politikere vil desuden deltage i en paneldebat om ’Fremtidens skole og idrætsforening’.

KU arrangerer seminarene i samarbejde med en række aktører, herunder DIF, DBU, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Skoleidræt, DGI, Nordea-fonden og Professionshøjskolen Metropol.

Seminarerne i Vejle og Brøndby foregår i henholdsvis DGI Huset, Vejle fra klokken 10-16 og i Idrættens hus, Brøndby Stadion fra klokken 10-16. Det er gratis at deltage, men tilmeldingen er bindende.

Der er højest 200 personer, der kan deltage, og tilmelding skal ske senest den 8. april til seminaret i Vejle og senest den 21. april til seminaret i Brøndby. 

Læs mere

 
 
Tilmeld dig arrangementet i Vejle her og arrangementet i Brøndby her
Se invitationen og det fulde program her i Vejle og Brøndby