Idan Artikel 15.06.2016

Kulturministeren støtter indsats mod motionsdoping

Med en bevilling på 1,2 mio. kr. til ADD vil Bertel Haarder styrke kampen mod motionsdoping i landets fitnesscentre og samtidig sætte flere kræfter ind på at oplyse og forebygge blandt elever på ungdomsuddannelserne.

Skrevet af: Anna Rex Wittig

Det oplysende og forebyggende antidoping arbejde på ungdomsuddannelserne samt indsatsen mod brug af motionsdoping i landets motions- og fitnesscentre skal styrkes. Derfor har kulturminister Bertel Haarder bevilget 1,2 millioner til Anti Doping Danmark (ADD).

Bevillingen til Anti Doping Danmark fordeles på to konkrete områder:

Ud af de i alt 1,2 mio. kr. går 670.000 kr. til at udvikle et nyt planlægningsværktøj og en database, som samler alle fitnesskonsulenternes informationer. Tanken er at styrke konsulenterne arbejde med indsatsen mod motionsdoping i landets fitnesscentre.

De resterende 550.000 kr. er rettet mod det oplysende og forebyggende arbejde især på erhvervs- og produktionsskoler. Beløbet skal støtte afvikling af events, temadage, oplæg mv. ude på skolerne.

"Med pengene får Anti Doping Danmark endnu bedre forudsætninger for at få fat de unge, præcis hvor de er. Samtidig styrker vi selve indsatsen i centrene ved at effektivisere og professionalisere Anti Doping Danmarks arbejde yderligere," siger Bertel Haarder i en pressemeddelelse.

Læs mere

 
 
Se pressemeddelelsen fra Kulturministeriet her