Idan Podcast 21.01.2023

Mælkemanden fra Nepal med Jeppe Laursen Brock

I dette afsnit af Sport & Perspektiv har Stanis Elsborg inviteret Jeppe Laursen Brock, journalist på Politiken, i studiet til en snak om hans tur til Nepal og dækningen af VM i Qatar i lyset af de nepalesiske migrantarbejdere. Det er første afsnit i anden sæson af serien 'Journalistik i sportens skygge'

I serien 'Journalistik i sportens skygge' inviterer Stanis Elsborg på skift en journalist i studiet til en snak om sportens skyggesider. I dette afsnit fortæller journalist Jeppe Laursen Brock historien om sin tur til det sydlige nepal, og om nogle af de nepalesiske migrantarbejdere, der var med til at gøre VM i Qatar en realitet.

Menneskerettigheder og migrantarbejdere var to af de mest omdiskuterede emner i forbindelse med fodbold-VM i Qatar. En stor del af de over 2 millioner migrantarbejderne kommer fra blandt andet Nepal. To måneder før VM-slutrunden rejste Politikens journalist Jeppe Laursen Brock en tur til Nepal.

Jeppe Laursen Brocks tur til Nepal byder på mødet med forskellige nepalesiske skæbner. Fælles for dem alle er en tilknytning til Qatar, og et byggeboom af en anden verden, som gjorde Qatar klar til at huse VM i fodbold.

Men bag de skinnende facader i Qatar, som de nepalesiske migrantarbejdere har været med til at skabe gemmer der sig også tragiske familiefortællinger om dødsfald, gæld, bristede håb og drømme, og historien om fattige nepalesiske livsvilkår.

Gæst: Jeppe Laursen Brock

Vært: Stanis Elsborg

Lyt til afsnit fra anden sæson af 'Journalistik i sportens skygge'

 


Lyt til afsnit fra første sæson af 'Journalistik i sportens skygge' 


Abonner på kanalen 'Mediano'

Abonner i iTunes

Abonner i Spotify

Abonner i Podbean

Abonner i Google Podcast

Lyt til de seneste afsnit

Headset computer
Idan Artikel 28.08.2023
Idans idrætspolitiske podcast holder pause frem til april 2024
Idan Podcast 09.05.2023
I hælene på FIFA og Qatar med Jan Jensen
Idan Podcast 28.03.2023
I gamblingens vold med Kenneth Thygesen
Idan Podcast 26.02.2023
Sportspampernes skræk - den journalistiske pioner Andrew Jennings
Idan Podcast 02.09.2022
Qatar 2022: Om mediernes rolle med TV2 og Politiken
Putin og Infantino
Idan Podcast 20.05.2022
International idrætspolitik med DIF's formand Hans Natorp