Idan Artikel 12.10.2007

Mere folkeskoleidræt i København

Københavns Kommune åbner fredag officielt landets første egentlige idrætsfolkeskole. Samtidig sætter kommunen ind med bl.a. flere idrætstimer og efteruddannelse af idrætslærere.

Skrevet af: Søren Bang

Københavns Kommune lancerer en række nye initiativer, som skal styrke arbejdet med idræt og motion i folkeskolen, parallelt med at kommunen fredag den 12. oktober officielt åbner landets første egentlige idrætsfolkeskole, Bellahøj Skole. Kommunen har således indført en ekstra idrætstime i alle fjerde- og femteklasser. Samtidig har kommunen afsat 5,3 millioner kroner til efteruddannelse af sine idræts- og svømmelærere, ligesom alle skoler får en særlig idrætskoordinator. Endelig vil kommunen investere knapt 16 millioner i driften af sundere madordninger.På Bellahøj skole er idrætten prioriteret højt på alle årgange, ligesom der fra syvende klasse bliver tale om mere specialiserede forløb.

Fokus på sundhed og indlæring

Idræts- og sundhedssatsningen bliver af børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) begrundet med, at initiativerne i sidste ende vil forbedre børnenes indlæring. 

"Hvis København skal have en folkeskole i verdensklasse nytter det ikke noget kun at satse på den hårde faglighed. Vi skal også gøre det sjovere og lettere at lære. Med sund mad og masser af motion får vi mere motiverede børn og unge,” siger han. Kommunen har ved siden af initiativerne i folkeskolen udpeget 11 daginstitutioner som idrætsinstitutioner ud over den ene, som kommunen hidtil har drevet. På de nye institutioner kommer en række medarbejdere gennem et uddannelsesforløb, som bl.a. indebærer, at hver institution vil få to pædagoger uddannet i et enkeltfag i idræt på bachelorniveau.