Idan Artikel 19.01.2011

Millionstøtte til integrationsprojekt

DGI har fået 5,3 mio. kr. til sit integrationsprojekt ’Idræt Plus’, der skal aktivere flere unge med anden etnisk baggrund i foreningsidrætten.

Skrevet af: Søren Bang

Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger har fået 5,3 mio. kr. over tre år til organisationens arbejde med at integrere unge nydanskere i idrætsforeningerne. Pengene, der er bevilliget af Integrationsministeriet, går til projektet ’Idræt Plus’, der har som målsætning at øge andelen af unge nydanskere i foreningerne. Projektet skal i første omgang motivere flere unge til at dyrke idræt i en forening, men vil også få fokus på at tilbyde idrætsrelaterede uddannelser. ”Vi tror, at en træner- eller lederuddannelse inden for idræt vil styrke de unges motivation til at fortsætte i foreningslivet på længere sigt, og det er jo også som træner eller leder, de for alvor møder frivillighedskulturen og lærer den at kende,” siger chefkonsulent for DGI Integration, Ilir Shkoza, i en pressemeddelelse.

Vil øge foreningsdeltagelse

DGI håber at kunne få 800 unge nydanskere gennem projektet, som bliver igangsat i omkring fem af DGI’s 16 landsdelsforeninger 

Mere overordnet er det DGI’s målsætning, at andelen af nydanskere i den organiserede idræt i 2015 skal op på samme niveau som i resten af befolkningen, hvilket vil kræve et stort løft i gruppens organiserede idrætsdeltagelse. Ifølge DGI er cirka ti procent af befolkningen af anden etnisk baggrund end dansk, mens andelen af nydanskere i DGI’s foreninger vurderes at ligge i underkanten af fire procent. Skal procentandelen i foreningerne op på ti procent, kræver det derfor en tilvækst på små 100.000 nydanske medlemmer i foreningerne under DGI.