Idan Artikel 15.05.2006

Minister kritiserer dopingindsats

Kulturminister Brian Mikkelsen kalder det dybt kritisabelt, at under halvdelen af de internationale specialforbund lever op til WADA’s antidopingkodeks.

Skrevet af: Søren Bang

Blot 13 ud af 35 internationale olympiske specialforbund følger ifølge kulturminister Brian Mikkelsen det internationale antidopingkodeks.

Det betyder, at der ikke bliver lavet test af idrætsudøvere uden for konkurrence i en lang række idrætsgrene, hvilket svækker den internationale indsats mod doping, som regeringer og idrættens verden har forpligtet sig til under den internationale antidopingorganisation, WADA.

”WADA har sikret store fremskridt i kampen for en dopingfri sport. Men der er plads til forbedringer. Det ses tydeligt af, at under halvdelen af de internationale OL-idrætsforbund har dopingregler, der lever op til WADA’s kodeks. Det er dybt kritisabelt,” siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Han deltog i weekenden i WADA’s forretningsudvalgs- og bestyrelsesmøde som organisationens vicepræsident.

Her kom det også frem, at blot 13 lande indtil videre har tilsluttet sig Unescos konvention mod doping, som anerkender WADA’s antidopingkodeks som fælles grundlag. Det på trods af, at 185 lande har lovet, at de vil følge kodeksen som underskrivere af den såkaldte Københavner-deklaration. WADA opfordrer på den baggrund landene til hurtigt at ratificere konventionen.