Idan Artikel 11.06.2019

Mød Idan på Folkemødets nye idrætsscene

Idrættens Analyseinstitut deltager i fire debatter på Idrættens Scene, der bliver Folkemødets nye centrum for idrætsdebatter og idrætsaktiviteter.

Skrevet af: Redaktionen

Igen i år er det muligt at møde Idrættens Analyseinstitut på Folkemødet, som åbner på torsdag.

Men denne gang bliver det i helt nye rammer. Idan er sammen med en lang række andre organisationer og aktører på idrætsområdet gået sammen om at skabe Idrættens Scene i samarbejde med organisationen bag Folkemødet og kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese.

Ambitionen er at skabe en af Folkemødets mest levende scener med masser af debatter og idrætsaktiviteter fra torsdag middag til sent lørdag aften.

Idan deltager i fire af de mange debatter på scenen:

Åbningsdebat: Samfundet kalder idrætten.

Torsdag den 13. juni fra kl. 13.30-14.30 vil Idans vicedirektør, Maja Pilgaard, sammen med en bred vifte af organisationer og institutioner diskutere, hvad idrætten kan og skal i samfundet i den store åbningsdebat på Idrættens Scene.

Hvordan får vi mest idræt til de fleste?

Fredag den 14. juni fra kl. 14.00-15.00 står ambitionen om at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive land i centrum. De fleste er enige om målet, men hvordan får man flere i gang, og hvilke barrierer er der i forhold til idrætssvage grupper? Maja Pilgaard deltager også i denne debat.

E-sport: Foreningslivets redning eller det store knæfald?

Lørdag den 15. juni kl. 14.00-15.00 er Idans analyse- og forskningschef, Rasmus K. Storm, med i et panel, der sætter fokus på e-sport, der vinder frem som både foreningsaktivitet og professionel tv-sport. Hvordan bør den traditionelle idræt forholde sig til det nye fænomen, er et af spørgsmålene.

Kan idræt redde verden? Når der går politik i sport.

Lørdag den 15. juni kl. 16.30-17.30 vil Idans redaktør og kommunikationschef, Søren Bang, være med i et dilemmaspil, hvor publikum får chancen for at blande sig i debatten om idrættens internationale politiske rolle. Hvordan skal sporten forholde sig til FN’s verdensmål, menneskerettigheder, klima og korruption, lyder nogle af spørgsmålene.

Idrættens Scene bliver placeret på Kæmpestranden i den sydlige ende af Folkemødet. Mellem debatterne bliver der mulighed for at overvære eller deltage i en lang række idrætsaktiviteter fra bl.a. five-a-side-håndbold, gadeidræt og politisk tovtrækning til morgendans og ’stjernesnak’ med William Kvist om fodboldens sol- og skyggesider.

Ud over debatterne på Idrættens Scene deltager Rasmus K. Storm i to debatter om events. Der sker dels på TV2’s program News & Co., torsdag kl. 16.30, og igen fredag kl. 12.00 i teltet ’Turismeministeriet’ – arrangeret af Dansk Industri.

Læs mere