Idan Artikel 31.08.2018

Mød Play the Game og Idan på EASM 2018 i Malmø

Idrættens Analyseinstitut/Play the Game medvirker i samarbejde med danske og udenlandske forskere til afviklingen af to workshops om good governance og idrætsfaciliteter på årets store sportsmanagement-konference, EASM 2018.

Skrevet af: Søren Bang

Flere hundrede forskere fra Europa og resten af verden vil være på plads, når Malmø den 5.-8. september er vært for ’The European Sport Management Conference 2018’ (EASM), der sætter den nyeste viden om idrætsledelse, sportsmanagement og sportsøkonomi til debat under overskriften ’Managing Sport in a Changing Europe’.

Det sker i et tætpakket program, der ved siden af mere traditionelle temaer inden for sportsmanagement vil afspejle, hvordan migration og globalisering sætter sit præg på også idrættens dagsordener. Malmø Universitet står for konferenceafviklingen, der bliver med bidrag fra Idrættens Analyseinstitut/Play the Game.

På konferencens førstedag, torsdag den 6. september kl. 10.20-12.00, organiserer Play the Game i samarbejde med EASM således en workshop om det EU-støttede internationale projekt, ’National Sports Governance Observer’, der analyserer ledelseskulturen i nationale idrætsforbund.

På workshoppen kan man møde forskere og eksperter fra de deltagende lande, herunder også Jens Alm, Jens Sejer Andersen og Christina Friis Johansen fra Play the Game selv og projektets videnskabelige koordinator, Arnout Geeraert, fra Play the Game/KU Leuven i Belgien.

Senere samme dag er Play the Game desuden vært for en mere traditionel session om sports governance, der bl.a. byder på analyser af nordamerikansk sportsledelse, det internationale antidoping-agentur, WADA, og beskyttelse af whistleblowers. Sidstnævnte tema er med bidrag fra Yuliya Stepanova og Vitaliy Stepanov, som var med til at afsløre det russiske statsunderstøttede dopingprogram og nu lever i eksil i USA.

Workshop om idrætsfaciliteter

På konferencens andendag står udviklingen og driften af idrætsfaciliteter i centrum på den anden danskledede workshop.

Med afsæt i bl.a. forskningsprojektet ’Fremtidens idrætsfaciliteter’, som Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund ved Syddansk Universitet og Idan gennemfører i fællesskab, vil Bjarne Ibsen, Evald Bundgaard Iversen og Jens Høyer-Kruse fra SDU samt Peter Forsberg og Aline van Bedaf fra Idan bidrage med oplæg og debat om idrætsfaciliteter for den brede befolkning.

Det finder sted under overskriften ‘Unpacking the challenges of (public) management of ‘sport-for-all’-facilities’.

Forskere fra Holland og Sverige vil sikre et bredere europæisk perspektiv i workshoppen, som afvikles fredag den 7. september fra kl. 13.30-17.00.

EASM 2018 er målrettet forskere, der arbejder med områder, som berører sportsmanagement, men alle kan i princippet tilmelde sig konferencen.