Idan Artikel 01.07.2006

Motion til overvægtige børn

Kulturministeriet og Socialministeriet støtter 35 idrætsprojekter med ni millioner kroner. Målet er at få flere overvægtige børn til at dyrke idræt.

Skrevet af: Søren Bang

Overvægt og fedme blandt børn skaber livsstilssygdomme og er blevet et så stort problem, at Kulturministeriet og Socialministeriet nu har bevilliget ni millioner kroner til 35 idrætsprojekter i idrætsforeninger over hele landet.

Projekterne spænder vidt, men mange af de støttede foreninger satser på tværidrætslige tilbud eller aktiviteter, der ligger i udkanten af traditione idræt – f.eks. ved at inddrage naturaktiviteter. Desuden har nogle foreninger fået støtte til efter- og videreuddannelse af de frivillige ledere og instruktører.

Børn med lavt selvværd

 ”Overvægtige børn har typisk lavt selvværd. De er tit flove over deres vægt og vil ikke vise sig frem. Netop gennem idrætten kan vi hjælpe dem med at bygge et selvværd op - ved at føle glæde ved bevægelse, mærke fællesskabet og simpelthen ved at have det sjovt,” siger socialminister Eva Kjer Hansen som begrundelse for satsningen.

Bevillingen til projekterne er taget fra de to ministeriers fælles pulje ’Idræt for vanskeligt stillede børn’, der råder over 40 millioner kroner.