Idan Artikel 11.05.2010

Motionister sikrer DGI medlemsfremgang

Fitnessmedlemmerne strømmer ind i DGI. Nye medlemstal viser, at DGI sidste år havde en vækst på over 18 procent blandt medlemmer i foreningsdrevne motionscentre.

Skrevet af: Søren Bang

De foreningsdrevne motions- og fitnesscentre vokser kraftigt og er af de væsentligste forklaringer på, at DGI i sine netop offentliggjorte medlemstal kan notere en fremgang fra 2008 til 2009 på små 28.000 til i alt 1.470.194 medlemmer. På et enkelt år har DGI fået 10.281 flere fitnessmedlemmer – en fremgang på 18,4 procent til i alt 66.288 medlemmer. Dermed er træning i motionscentre i dag den sjettestørste aktivitet under DGI. Den stærke interesse for at dyrke motionsaktiviteter afspejler sig også i DGI’s særlige kategori ’Motion og friluftsliv’, hvor så forskellige motionsformer som løb, motionscykling og havkajak alle oplever kraftig tilstrømning. I alt er 11.255 flere medlemmer kommet til på et enkelt år, en fremgang på 17,5 procent. ”Idrætsforeningerne er klar til at omstille sig og formår at få trukket mange medlemmer til sig, fordi de her kan være en del af et idrætsfællesskab. Det skyldes en stor indsats af ledere og trænere, og de skal have stor ros for deres frivillige indsats,” siger formanden for DGI, Søren Møller, i en pressemeddelelse. Motionsbølgen har samtidig spredt sig til en mere traditionel idrætsgren som svømning, hvor flere foreninger under DGI med held har satset på ’aqua-fitness’, der primært henvender sig til voksne.

Gymnastik og fodbold er størst

Selv om den kraftige vækst sker på motions- og fitnessområdet, er gymnastikken stadig uden konkurrence den største idrætsgren under DGI med cirka 312.000 medlemmer. 

Herefter følger fodbold, som organiserer små 277.000 medlemmer, mens svømning på tredjepladsen har cirka 154.000 medlemmer. Alle tre idrætsgrene, som tilsammen tegner sig for halvdelen af alle DGI’s medlemmer, kan glæde sig over en mindre fremgang. Omvendt er badminton og atletik eksempler på idrætsgrene i DGI, der i det forløbne år har måttet konstatere en mindre tilbagegang.