Idan Artikel 05.10.2015

MOVE-kongres sætter fokus på fysisk inaktivitet

Den internationale breddeidrætsorganisation ISCA har offentliggjort de første talere og programmet for kongressen MOVE 2015, der finder sted i København i november.

Skrevet af: Ditte Toft

International Sport and Culture Association (ISCA) har præsenteret navnene på en række af talerne ved organisationens kongres, der finder sted i København den 5.-7. november.

MOVE 2015 åbner den 5. november med en session på Københavns Rådhus, og derefter følger to dage med et program, der kredser om breddeidræt og fysisk aktivitet.

Fredag den 6. november byder på en lang række forskellige oplæg og workshops. Herunder sætter Kenny McDonald fra StreetGames i England og Karen Creavin fra Birminghams byråd fokus på, hvordan man kan arbejde på at nå de målgrupper, som er svære at få i idrætstøjet.

En session om løb sætter fokus på én af de største idrætstrends i både en dansk og international kontekst. Bl.a. fortæller professor Jeroen Scheerder fra Leuven Universitet og Mette Madsen fra DGI Lab, hvorfor netop løb bliver en trend, og hvordan foreninger kan arbejde på at få flere af de mange løbere som medlemmer.

Ligeledes går en session tæt på events, og på hvordan man kan skabe mere bæredygtige events ved bl.a. at inddrage breddeidrætsdeltagere. Herunder er der oplæg fra Oscar Ruiz om det colombianske ’Ciclovia’, hvor større byer om søndagen lukker gader for biler for at give plads til eksempelvis folk, der cykler, løber, går, skater osv. Og i en dansk kontekst fortæller Jakob Larsen fra Dansk Atletik Forbund om Copenhagen Half Marathon 2014, hvor breddedeltagere deltog i samme løb som de professionelle løbere ved VM i halvmaraton.

Lørdag den 7. november er der workshops om fundraising, som vil se på tendenser i fundraising og give tips om at søge til organisationer, der arbejder med breddeidræt og fysisk aktivitet. Herunder er der viden at hente om de nyeste tiltag i EU’s Erasmus + sportsprogram fra Michal Rynkowski, leder af afdelingen for kultur, uddannelse og ungdom under Europa Kommissionen.

Ligeledes er det lørdag muligt at komme ind i maskinrummet på gadeidrætsorganisationen GAME, i hvis lokaler kongressen finder sted. GAME vil bl.a. fortælle, hvordan de arbejder med gadeidræt som redskab i social udvikling.

Kongressen slutter af med en studietur rundt til en række unikke idræts- og bevægelsesfaciliteter i København. Turen byder på besøg i bl.a. Superkilen, på Kalvebod Brygge, og havnebadet ved Islands Brygge. 

Læs mere

 
 

ISCA-kongressen MOVE 2015 finder sted den 5.-7. november i gadeidrætsfaciliteten GAME i København. Pris for deltagelse i kongressen er 200 euro.Læs mere om programmet, talerne og tilmelding