Idan Artikel 05.05.2017

MTB-spor over hele landet får farvemærkning

For at skærpe sikkerheden mærkes mountainbikespor over hele landet nu med farver i stil med skiløjper. Internationalt er satsningen enestående.

Skrevet af: Jonna Toft
Nøgleord: Natur

En sort løjpe - nej tak. Sådan kan man som skiløber fravælge de værste udfordringer og risici for brækkede lemmer.

Nu bliver mountainbikespor over hele landet mærket på samme vis med grønne, blå, røde og sorte skilte. Det sker for at skærpe sikkerheden for mountainbikerne og gøre sporene mere tilgængelige for de rette grupper: Altså dem, som sporets sværhedsgrad passer til.

Sporene mærkes fra nu og frem til maj 2020. Bag projektet står Danmarks Cykle Union (DCU), DGI, Naturstyrelsen og Nordea-fonden, der støtter med 10,7 mio. kr.

I praksis skal lokale sporbyggergrupper og mountainbikeklubber foretage afmærkningen i samarbejde med kommuner, lodsejere og DCU. Arbejdet foretages altså af frivillige.

Initiativtageren Thomas Larsen Schmidt, projektleder i Dansk Cykle Union, siger på Nordea-fondens hjemmeside:

”Vi kan næsten ikke få armene ned. Dette bliver et helt unikt projekt, og ikke kun i Danmark. Det er enestående i verden med et landsdækkende skilteprogram med lokal frivillig forankring. Vi kender i hvert fald ikke til lignende projekter. Det er vigtigt for os, at det bliver sikkert og tilgængeligt for borgerne at bevæge sig i sporene i de danske skove.”

Alene i statens skove og på statens naturarealer er der i dag 540 km mountainbikespor fordelt på 54 spor, og flere er på vej.

Læs mere