Idan Artikel 12.11.2008

Når arkitektur bevæger

Udstillingen ’Arkitektur der bevæger’ sætter fokus på, hvordan idræts- og kulturbyggeri kan påvirke og udfordre deltagers fysiske udfoldelse og følelsesmæssig tilstand.

Fra den 13. november til den 7. december 2008 kan alle idræts- og arkitekturinteresserede opleve, hvordan byen kan blive ramme for nye bevægelsesformer. Udstillingen ’Arkitektur der bevæger’ på Kunstakademiets Arkitektskole i København giver bl.a. gæsterne bl.a. mulighed for selv at prøve kræfter med ’streetgolf’, der kan spilles på alt lige fra små stier til parkeringspladser og i baggårde.

Desuden viser afgangsstuderende fra Kunstakademiets Arkitektskole og arkitekter fra tegnestuer i tekst, lys, illustreringer og billeder aktiviteter som bymarathon, skateboarding, parkour og streetgolf.

Prisuddelinger

Ved åbningen af udstillingen fik BBP Arkitekter samtidig Idrættens Arkitektpris for igennem 10 år at have udviklet en række idrætsbyggerier, der udfordrer traditionerne og skaber nye rumlige sammenhænge i idrætsbyggeri. Priskomitéen lagde også vægt på, at BBP Arkitekter formår at arbejde i alle skalaer – fra den store multihal til det mindre forsamlingshus.

Idrættens Arkitektpris er stiftet af Kulturministeriet med det formål at sætte fokus på nytænkning og kvalitet indenfor idrætsbyggeri.

I samme forbindelse blev Årets talentpris for bedste idrætsprojekt blandt afgangsopgaverne på landets arkitekt- og designskoler givet til Turid Borgestrand Øien for et projekt, der introducerer nye måder at opleve tidevandet på i et 1.000 meter langt promenade- og bassinforløb mod Mandø i Vadehavet.

Arrangementer

Ud over selve udstillingen og prisuddelingerne står arrangørerne, Kulturministeriet, Lokale- og Anlægsfonden, Center for Idræt og Arkitektur og Kunstakademiets Arkitektskole, for tre torsdagsarrangementer: 

  • 20. november kl. 16:00: Præsentation af streetmovement 
  • 27. november kl. 16:00: Præsentation af streetgolf. 
  • 4. december kl. 16:00: Modtagerne af arkitekturprisen; BBP Arkitekter, giver en introduktion til deres arbejder. 

Udstillingen og deltagelsen i arrangementerne er gratis og finder sted på Kunstakademiets Arkitektskole, Mehldahls Smedie, Danneskiold-Samsøes Allé 51, alle dage 12-18.